ΓΔ: 2254.68 5.13% Τζίρος: 181.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:27:41
Αεροπλάνο στον ουρανό
Ελαφρύ αεροπλάνο εκτελεί στροφή με σύννεφα στο φόντο, ιδανικό για θέματα αεροπλοΐας.

ΗΠΑ: Καταργούνται από τις 08:00 οι περιορισμοί στον εναέριο χώρο Καραϊβικής

Ο Υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Σον Ντάφι, ανακοίνωσε ότι οι περιορισμοί πτήσεων στον εναέριο χώρο της Καραϊβικής λήγουν τα μεσάνυχτα, επιτρέποντας την επανέναρξη πτήσεων.

Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Σον Ντάφι, γνωστοποίησε μέσω X ότι οι περιορισμοί στις πτήσεις στον εναέριο χώρο της Καραϊβικής θα αρθούν τα μεσάνυχτα (ώρα ανατολικής ακτής, 08:00 ώρα Ελλάδας).

Με την άρση των περιορισμών, οι πτήσεις στην περιοχή πρόκειται να επανεκκινήσουν κανονικά. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ενημερωθεί και καλούνται να επικαιροποιήσουν τα προγράμματά τους άμεσα, σύμφωνα με τον υπουργό της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανακοίνωση ακολούθησε λίγες ώρες μετά τη στρατιωτική επιχείρηση στη Βενεζουέλα, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της απόφασης για την ομαλή λειτουργία των αεροπορικών μεταφορών στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνές Αεροδρόμιο Βανκούβερ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Air Canada σταματά πτήσεις στην Αβάνα λόγω έλλειψης καυσίμων

Η Air Canada σταματά τις πτήσεις προς Κούβα λόγω έλλειψης καυσίμων, εξαιτίας της διακοπής παραδόσεων πετρελαίου από τις ΗΠΑ. Μεταφέρει πίσω περίπου 3.000 πελάτες, αφού ο ανεφοδιασμός με κηροζίνη διακόπτεται για έναν μήνα.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εντολή σε αμερικανικές αεροπορικές να μην πετούν πάνω από Καραϊβική

Η FAA απαγορεύει στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να πετούν πάνω από την Καραϊβική, λόγω αυξημένων κινδύνων από στρατιωτική δραστηριότητα μετά τις επιδρομές των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.
Επιβατικό αεροπλάνο νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέα NOTAM για πτήσεις από και προς την Βενεζουέλα

Η FAA προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο στον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας λόγω εντατικής στρατιωτικής δραστηριότητας, καλώντας τα πληρώματα πολιτικών αεροσκαφών να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις και στα αεροδρόμια.
Εσωτερικό αεροδρομίου
ΔΙΕΘΝΗ

Κλειστό το αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν λόγω θέματος ασφαλείας

Η FAA διέκοψε όλες τις πτήσεις στο εθνικό αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν λόγω πιθανού κινδύνου για ένα αεροπλάνο της United Airlines, το οποίο απομονώθηκε. Η αιτία της απειλής παραμένει ανεπιβεβαίωτη, ενώ FAA και United δεν σχολίασαν.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με κλείσιμο του Χορμούζ αν δεν λάβει αποζημιώσεις

Το Ιράν ανταπαντά στις πιέσεις Τραμπ με νέες απειλές, δηλώνοντας πως το στενό του Χορμούζ θα ανοίξει μόνο με νέο νομικό καθεστώς και αποζημιώσεις από διόδια, διεκδικώντας πλήρη έλεγχο του περάσματος για ΗΠΑ και Ισραήλ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πρόταση για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας ασφάλειας αεροδρομίων

Ο Τραμπ πρότεινε την ιδιωτικοποίηση των ελέγχων ασφαλείας στα αεροδρόμια, με μείωση της χρηματοδότησης της TSA κατά 52 εκατ. δολάρια και συμμετοχή μικρών αεροδρομίων σε πρόγραμμα με ιδιωτικούς ελεγκτές ασφαλείας.