ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας

Ουκρανός διαπραγματευτής Ουμέροφ ξανά σε συνάντηση με ΗΠΑ στο Μαϊάμι

Ο επικεφαλής των Ουκρανών διαπραγματευτών Ρουστέμ Ουμέροφ δήλωσε ότι σήμερα η ουκρανική αντιπροσωπεία θα έχει νέα συνάντηση στο Μαϊάμι με Αμερικανούς αξιωματούχους για τον τερματισμό του πολέμου, ενώ θα συναντηθούν και με Ρώσους εκπροσώπους.

Ο επικεφαλής των Ουκρανών διαπραγματευτών, Ρουστέμ Ουμέροφ, ανακοίνωσε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει νέα συνάντηση σήμερα με τους Αμερικανούς εκπροσώπους στο Μαϊάμι. Η αποστολή βρίσκεται εκεί από την Παρασκευή, με στόχο τις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Ουμέροφ στο Telegram, «Τρίτη ημέρα εργασίας. Σήμερα, με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Άντριι Γκνάτοφ, θα έχουμε άλλη μια συνάντηση με την αμερικανική πλευρά». Τόνισε επίσης ότι «εργαζόμαστε εποικοδομητικά και ουσιαστικά. Αναμένουμε περαιτέρω πρόοδο και πρακτικά αποτελέσματα».

Παράλληλα, οι ειδικοί απεσταλμένοι των ΗΠΑ προγραμματίζεται να συναντήσουν για δεύτερη φορά σήμερα τον εκπρόσωπο της Ρωσίας, Κίριλ Ντμίτριεφ, ενισχύοντας τις προσπάθειες για εξεύρεση διπλωματικής λύσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό διυλιστήριο στο Περμ

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο στην Περμ και στρατιωτική βάση στη Μαρίνοφκα, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Ρωσικές πηγές επιβεβαιώνουν επίθεση με drone σε βιομηχανική μονάδα στην Περμ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ρωσοαυστραλού για διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για απόπειρα παροχής πληροφοριών στη Ρωσία σχετικά με στρατιωτικές κινήσεις της Ουκρανίας βρίσκεται 27χρονος Ρωσοαυστραλός, που εκπαιδεύτηκε στη Ρωσία και υπηρέτησε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανοιχτή σε νέες προτάσεις ειρήνης που λαμβάνουν υπόψη το πεδίο

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε νέες προτάσεις για διευθέτηση στην Ουκρανία, αρκεί να λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα στο πεδίο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο οποίος αναγνώρισε διάθεση διαλόγου από τις ΗΠΑ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Πάνω από 16 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Σφοδρός ρωσικός βομβαρδισμός στο Κίεβο και την περιφέρειά του άφησε πίσω του τουλάχιστον 16 νεκρούς και 40 τραυματίες, ενώ ο Ζελένσκι κατηγορεί τους συμμάχους για ελλείψεις σε αντιαεροπορικούς πυραύλους.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαπορίζια: Εκτός εξωτερικής ηλεκτροδότησης ο πυρηνικός σταθμός

Ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια, υπό ρωσική κατοχή, αποκόπηκε από την τελευταία εξωτερική παροχή ρεύματος, με αποτέλεσμα να λειτουργούν γεννήτριες ντίζελ. Η βλάβη σχετίζεται με στρατιωτικές ενέργειες, ανέφερε ο ΔΟΑΕ.