ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
Σκηνή από κατεστραμμένο κτίριο στην Ουκρανία μετά από ρωσική επίθεση.

Νεκρή γυναίκα από ρωσικό βομβαρδισμό στην Οδησσό, Ουκρανία

Ρωσικό πλήγμα με drone στην Οδησσό προκάλεσε το θάνατο γυναίκας και τραυματισμό τριών παιδιών που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, ενώ διακοπές ρεύματος επλήξαν συνοικίες της πόλης. Συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση.

Ρωσικά πλήγματα σημειώθηκαν στην Οδησσό, τη στρατηγικής σημασίας ουκρανική πόλη και λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας το θάνατο μίας γυναίκας και σοβαρές διακοπές σε βασικές υπηρεσίες, σύμφωνα με ανακοινώσεις των τοπικών αρχών.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Οδησσού, Όλεχ Κίπερ, μέσω Telegram, ρωσικό drone έπληξε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια γυναίκα με τα τρία παιδιά της, ενώ διέσχιζαν γέφυρα στην πόλη. Η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ τα παιδιά τραυματίστηκαν.

Ο κ. Κίπερ ζήτησε από τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν διακοπές ηλεκτροδότησης να επιδείξουν υπομονή και να μην προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων ως διαμαρτυρία, τονίζοντας ότι τα συνεργεία εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της παροχής.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης Οδησσού, Σερχίι Λισάκ, δήλωσε ότι ρωσικός βομβαρδισμός έπληξε "κρίσιμη υποδομή", προκαλώντας διακοπή ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και θέρμανσης σε "πυκνοκατοικημένη συνοικία". Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, ενώ τα συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης των βασικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, η ουκρανική συνοριοφυλακή ανακοίνωσε ότι ρωσικές επιδρομές διέκοψαν την κυκλοφορία μεταξύ της Οδησσού και της πόλης Ρένι, ενός σημαντικού λιμανιού στον Δούναβη, επηρεάζοντας τις μεταφορές προς και από τα σύνορα με τη Μολδαβία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένη πολυκατοικία Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα, διακοπές ρεύματος

Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε ουκρανικές πόλεις τη νύχτα, σκοτώνοντας τέσσερις και προκαλώντας εκτεταμένα μπλακ-άουτ, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Στόχος ήταν κυρίως ενεργειακές εγκαταστάσεις.
Σημαίες Πολωνίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα ζητά από Πολωνία άμεση απελευθέρωση συλληφθέντα αρχαιολόγου

Η Ρωσία κάλεσε τον Πολωνό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με τη σύλληψη Ρώσου αρχαιολόγου, ζητώντας άμεση απελευθέρωση και απορρίπτοντας ως «εξωφρενικές» τις ουκρανικές κατηγορίες για παράνομες ανασκαφές στην Κριμαία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική επίθεση στην Ταγκανρόγκ ανέφερε ο περιφερειάρχης Σλιούσαρ

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε ουκρανική επίθεση με drone στην Ταγκανρόγκ, προκαλώντας ζημιές σε βιομηχανία, πολυκατοικίες και αυτοκίνητα, χωρίς θύματα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ραστόφ, Γιούρι Σλιούσαρ.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Χάρκοβο: Δύο νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Τουλάχιστον δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από επίθεση ρωσικών drones στην περιφέρεια του Χαρκόβου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Όλεχ Σινεχούμποφ, που είχε προειδοποιήσει για την απειλή από εχθρικά drones.