ΓΔ: 2129.82 -0.62% Τζίρος: 286.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
Φώτο: Shutterstock

ΥΠΕΞ Κίνας: Αντίθετοι στον «μονομερή εκφοβισμό» κρατών

Η Κίνα στηρίζει τις χώρες που υπερασπίζονται τα κυριαρχικά τους δικαιώματα και αντιτίθεται στον «μονομερή εκφοβισμό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι σε επικοινωνία με τον Βενεζουελάνο ομόλογό του.

Η Κίνα εκφράζει την αντίθεσή της στον μονομερή εκφοβισμό άλλων χωρών και στηρίζει τα κράτη που υπερασπίζονται τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βενεζουελάνο ομόλογό του, Ιβάν Χιλ, ο Ουάνγκ Γι επεσήμανε ότι οι δύο χώρες διατηρούν στρατηγική εταιρική σχέση, ενώ η αμοιβαία εμπιστοσύνη και υποστήριξη αποτελούν θεμέλια των διμερών σχέσεων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η Κίνα πιστεύει ότι η διεθνής κοινότητα καταλαβαίνει και στηρίζει τη στάση της Βενεζουέλας όσον αφορά την υπεράσπιση των νομίμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της».

Η δήλωση του Κινέζου υπουργού έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων πιέσεων από τις ΗΠΑ προς τη Βενεζουέλα, υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναβάλλει την επίσκεψή του στην Κίνα για 5-6 εβδομάδες

Ο πρόεδρος Τραμπ ανέβαλε το ταξίδι του στην Κίνα λόγω του πολέμου στο Ιράν, αλλά σχεδιάζει να επισκεφθεί τη χώρα σε 5-6 εβδομάδες. Η αναβολή προκαλεί αβεβαιότητα στις αγορές και στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Καμία ανταπόκριση από Ευρώπη στις πιέσεις Τραμπ για βοήθεια στο Ορμούζ

Ο Τραμπ ζήτησε από άλλες χώρες να στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις στα Στενά του Ορμούζ όμως οι σύμμαχοι αντιμετώπισαν με αδιαφορία τις πιέσεις λόγω των παλαιότερων εντάσεων και δασμών.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ αναμένει καθυστέρηση ενός μήνα στο ταξίδι του στην Κίνα

Η επίσκεψη του Τραμπ στην Κίνα αναβάλλεται λόγω του πολέμου στο Ιράν, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί σημαντική την παρουσία του στις ΗΠΑ και εκτιμά ότι το ταξίδι θα καθυστερήσει περίπου έναν μήνα.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστραλία αρνείται να στείλει πολεμικά πλοία στον Χορμούζ

Η υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας δήλωσε πως η χώρα δεν σκοπεύει να στείλει πολεμικό πλοίο στο στενό του Χορμούζ, παρά τις εκκλήσεις Τραμπ για ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή από συμμάχους και Κίνα.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί να αναβάλει την επίσκεψη στην Κίνα αν δεν βοηθήσει στο Χορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με αναβολή της επίσκεψής του στην Κίνα αν το Πεκίνο δεν βοηθήσει τις ΗΠΑ να ανοίξουν το στενό του Χορμούζ, τονίζοντας πως η Κίνα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πετρέλαιο των στενών.