ΓΔ: 2102.21 -0.10% Τζίρος: 116.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:09:40
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
Αστυνομικοί της Νέας Νότιας Ουαλίας επιτηρούν δημόσια εκδήλωση στην Αυστραλία.

Η Γαλλία ερευνά την επίθεση στο Μπόνταϊ μαζί με τις αυστραλιανές αρχές

Η γαλλική αντιτρομοκρατική εισαγγελία διερευνά την επίθεση στη Μπόνταϊ του Σίδνεϊ όπου σκοτώθηκε 27χρονος Γάλλος, ενώ τραυματίστηκε άλλος ένας. Η έρευνα επικεντρώνεται σε δολοφονία και απόπειρα δολοφονιών με τρομοκρατικό κίνητρο.

Έρευνα για την επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό 42, διεξάγει η γαλλική αντιτρομοκρατική εισαγγελία σε συνεργασία με τις αυστραλιανές αρχές.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν ο Νταν Ελκαγιάμ, 27χρονος γάλλος μηχανικός Πληροφορικής, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ ακόμη ένας γάλλος πολίτης τραυματίστηκε. Η γαλλική έρευνα επικεντρώνεται σε «δολοφονία σχετιζόμενη με τρομοκρατική επιχείρηση» και «απόπειρα δολοφονιών σχετιζόμενη με τρομοκρατική επιχείρηση».

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI) και η αντιτρομοκρατική υποδιεύθυνση της Εθνικής Διεύθυνσης της Δικαστικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας, στόχος της έρευνας είναι να διασφαλιστεί ότι τα θύματα και οι συγγενείς τους που διαμένουν στη Γαλλία θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο των ερευνών, αλλά και να παρασχεθεί υποστήριξη ή τεχνογνωσία στις αυστραλιανές δικαστικές αρχές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, ανακοίνωσε τον θάνατο του Νταν Ελκαγιάμ, καταδικάζοντας το περιστατικό ως «ένα εξοργιστικό κύμα αντισημιτικού μίσους το οποίο οφείλουμε να αποκρούσουμε».

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εκπροσώπησης των Εβραϊκών Οργανώσεων στη Γαλλία (Crif), Γιονατάν Αρφί, επικοινώνησε με τους γονείς του θύματος για να εκφράσει «την αλληλεγγύη και την συγκίνησή μας» εκ μέρους των εβραϊκών θεσμών της χώρας.

Ο Νταν Ελκαγιάμ είναι ανάμεσα στους 15 που έχασαν τη ζωή τους από δύο ένοπλους, πατέρα και γιο, οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους στην παραλία Μπόνταϊ κατά την έναρξη της γιορτής του Χάνουκα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Έρευνα για πιθανή διασύνδεση δράστη με το ΙΚ

Ο ένας από τους δράστες της αντισημιτικής επίθεσης στη Μπόνταϊ του Σίδνεϊ βρισκόταν υπό έρευνα για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Πατέρας και γιος σκότωσαν 15 και τραυμάτισαν τουλάχιστον 40 κατά τον εορτασμό του Χάνουκα.
Αυστραλιανή σημαία ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Εθνικό πένθος στην Αυστραλία μετά την τραγωδία στο Σίδνεϊ

Οι σημαίες της Αυστραλίας θα κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της ένοπλης επίθεσης στο Μποντάι του Σίδνεϊ με 15 νεκρούς. Η κυβέρνηση χαρακτήρισε την ενέργεια τρομοκρατική και αντισημιτική.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: 16 νεκροί από επίθεση, ανάμεσά τους κι ένας δράστης

Δεκαέξι νεκροί και 40 τραυματίες από επίθεση σε εκδήλωση Χάνουκα στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, σύμφωνα με την αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας από τους ενόπλους.
Σύριοι στρατιώτες όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Συριακές δυνάμεις εναντίον πυρήνων ISIS μετά την επίθεση σε Αμερικανούς

Ξεκίνησε επιχείρηση του συριακού στρατού και του διεθνούς συνασπισμού υπό ΗΠΑ εναντίον ανενεργών πυρήνων του ΙΚ στη συριακή έρημο. Τρεις Αμερικανοί σκοτώθηκαν σε επίθεση στην Παλμύρα, όπως ανακοίνωσε το συριακό ΥΠΕΣ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Καταδικάζει «αντισημιτικές» επιθέσεις σε ΗΠΑ και Αυστραλία

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την επίθεση σε εβραϊκή γιορτή στο Σίδνεϊ που κόστισε τη ζωή σε 11 άτομα, χαρακτηρίζοντάς την «καθαρά αντισημιτική» και «φρικτή» κατά χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.
Αυστραλιανή αστυνομία περιπολία
ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια καταδίκη για την επίθεση στην Αυστραλία

Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε σφοδρά την αντισημιτική επίθεση στη Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, που άφησε τουλάχιστον 11 νεκρούς ανήμερα της Χάνουκα. Ενισχυμένη ασφάλεια και παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης προς τα θύ