ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλά σε διεθνές φόρουμ, πιθανότατα στα Ηνωμένα Έθνη.

Νετανιάχου: Προειδοποίησα τον Αυστραλό πρωθυπουργό για τον αντισημιτισμό

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε τον Αυστραλό πρωθυπουργό ότι οι πολιτικές της Αυστραλίας ίσως ενισχύουν τον αντισημιτισμό. Σε ένοπλη επίθεση στη Μπόνταϊ, 12 νεκροί και περίπου 30 τραυματίες.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε ότι είχε ενημερώσει τον Αυστραλό ομόλογό του σχετικά με το ενδεχόμενο οι πολιτικές της Αυστραλίας να ενθαρρύνουν τον αντισημιτισμό.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εορτασμοί για τη Χάνουκα.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές και την αστυνομία, το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική επίθεση.

Ο Νετανιάχου καταδίκασε το γεγονός, κάνοντας λόγο για "εν ψυχρώ δολοφονία" και επισήμανε ότι ο αντισημιτισμός "εξαπλώνεται όταν οι ηγέτες παραμένουν σιωπηλοί".

Παράλληλα, ζήτησε δυναμική αντίδραση, δηλώνοντας: "Πρέπει ν’ αντικαταστήσετε την αδυναμία με τη δράση".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστραλία απομακρύνει διπλωμάτες από Ισραήλ και ΗΑΕ για λόγους ασφαλείας

Η Αυστραλία ζήτησε από μη απαραίτητους δημόσιους υπαλλήλους να αποχωρήσουν άμεσα από Ισραήλ και ΗΑΕ λόγω της επιδείνωσης της ασφάλειας. Οι απαραίτητοι παραμένουν, ενώ 2.600 Αυστραλοί έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα τους.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή

Η Αυστραλία ανέπτυξε στρατιωτικούς πόρους στη Μέση Ανατολή, αντιδρώντας στον πόλεμο μετά την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση στο Ιράν, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Άλμπανέζι. Σύμφωνα με το SBS News, πρόκειται για αεροπλάνα.
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Καμπέρα αποκλείει στρατιωτική εμπλοκή της Αυστραλίας στο Ιράν

Η Αυστραλία ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν ούτε θα στείλει στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, ακόμα και αν η κρίση κλιμακωθεί, δήλωσε η ΥΠΕΞ Πένι Ουόνγκ σε αυστραλιανό μέσο.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστραλία στηρίζει τις ενέργειες ΗΠΑ κατά των πυρηνικών του Ιράν

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι εξέφρασε στήριξη στις ΗΠΑ σχετικά με τις ενέργειές τους για να αποτρέψουν το Ιράν από την απόκτηση πυρηνικών όπλων, υπογραμμίζοντας πως το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Οι αρχές καλούν σε αυτοσυγκράτηση λόγω επίσκεψης Ισραηλινού προέδρου

Οι αυστραλιανές αρχές καλούν σε αυτοσυγκράτηση όσους θα συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις ενόψει της επίσκεψης του ισραηλινού προέδρου Χέρτσογκ στο Σίδνεϊ, λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Ισαάκ Χέρτζογκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στην Αυστραλία για την επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας απέρριψε αιτήματα για τη σύλληψη του Ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ που θα επισκεφθεί τη χώρα, τονίζοντας ότι έρχεται προσκεκλημένος για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης στη Μπόνταϊ.