ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
Απεικόνιση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν, με έμφαση στις οικονομικές συνέπειες.

Η Αυστραλία στηρίζει τις ενέργειες ΗΠΑ κατά των πυρηνικών του Ιράν

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι εξέφρασε στήριξη στις ΗΠΑ σχετικά με τις ενέργειές τους για να αποτρέψουν το Ιράν από την απόκτηση πυρηνικών όπλων, υπογραμμίζοντας πως το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια.

Η Αυστραλία εξέφρασε τη στήριξή της στις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών με στόχο να αποτραπεί το Ιράν από την απόκτηση πυρηνικού όπλου, όπως δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι, μετά τα ισραηλινά και αμερικανικά πλήγματα εναντίον ιρανικών στόχων.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Αλμπανέζι υπογράμμισε ότι «το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια». Τόνισε επίσης πως η κυβέρνησή του «υποστηρίζει τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών που αποσκοπούν στο να αποτρέψουν το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να το σταματήσουν από το να συνεχίσει να απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της χώρας παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, επισημαίνοντας τη σημασία της σταθερότητας στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

KAN: Στόχος πληγμάτων στο Ιράν ο ανώτατος ηγέτης και ο πρόεδρος

Στόχοι της επίθεσης ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν φέρεται να ήταν ο ανώτατος ηγέτης Χαμενεΐ και ο πρόεδρος Πεζεσκιάν, σύμφωνα με το KAN. Μεταξύ των προσώπων που αναφέρθηκαν ήταν και ο Αλί Σαμχανί, χωρίς να είναι σαφές αν επλήγησαν.
Κνεσέτ νύχτα Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δυνατότητα αποχώρησης για μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας στο Ισραήλ

Οι ΗΠΑ επιτρέπουν στο μη απαραίτητο προσωπικό και τις οικογένειες τους να φύγουν από το Ισραήλ για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, εν μέσω φόβων για σύγκρουση με το Ιράν.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός πρωθυπουργός: Επιφυλακτικός για τη στάση Τραμπ προς Ιράν

Ο Νετανιάχου ελπίζει ότι οι ενέργειες του Τραμπ μπορεί να οδηγήσουν σε «καλή συμφωνία» με το Ιράν, διατηρώντας επιφυλάξεις. Τονίζει πως η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος και τον περιορισμό της στήριξης σε ένοπλες ομάδες.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ένοπλες δυνάμεις σε ύψιστη επιφυλακή, τονίζει ο στρατός

Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού προειδοποίησε ΗΠΑ και Ισραήλ για αντίποινα αν δεχτεί επίθεση το Ιράν, τονίζοντας ότι οι ιρανικές δυνάμεις είναι σε ύψιστη επιφυλακή και πως η πυρηνική τεχνολογία της χώρας δεν μπορεί να εξαλειφθεί.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ιράν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας Ισραηλινής πρέσβη στο Μεξικό

Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για σχέδιο δολοφονίας της πρέσβειρας του Ισραήλ στο Μεξικό, το οποίο αποτράπηκε. Υποστηρίζουν ότι οι Φρουροί της Επανάστασης σχεδίαζαν την επίθεση από τα τέλη του 2023 ως το πρώτο εξάμηνο του 2024.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: Προειδοποίηση για «νέα αποτυχία» σε ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράν

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι νέα επίθεση κατά της χώρας του θα αποτύχει, ενώ ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ έκανε λόγο για βία αν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες. Το Ιράν ανέστειλε συνεργασία με τον ΔΟΑΕ μετά τις εχθροπραξίες με το Ισραήλ.