ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βίλνιους πανοραμική θέα
Πανοραμική άποψη Βίλνιους με εμβληματικό ναό και την πόλη στο βάθος.

Κλειστό ξανά το αεροδρόμιο Βίλνιους λόγω ύποπτων μπαλονιών

Το αεροδρόμιο του Βίλνιους ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω ύποπτων μπαλονιών στον εναέριο χώρο, ενώ η Λιθουανία κατηγορεί τη Λευκορωσία για λαθρεμπόριο τσιγάρων με μετεωρολογικά μπαλόνια ως «υβριδική επίθεση».

Το αεροδρόμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του λόγω ύποπτων μπαλονιών στον εναέριο χώρο, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές. Το περιστατικό αυτό προστίθεται σε μια σειρά διαταραχών πτήσεων που έχουν καταγραφεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Η ευρωπαϊκή αεροπορία έχει αντιμετωπίσει αυξημένα προβλήματα τους τελευταίους μήνες, με παρόμοια συμβάντα να σημειώνονται σε αεροδρόμια όπως της Κοπεγχάγης και των Βρυξελλών. Το αεροδρόμιο του Βίλνιους έχει αναγκαστεί να διακόψει τη λειτουργία του τουλάχιστον 10 φορές από τις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις λιθουανικές αρχές, τα μπαλόνια αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως από λαθρεμπόρους τσιγάρων για τη μεταφορά παράνομων προϊόντων. Η Λιθουανία κατηγορεί τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ότι επιτρέπει τη χρήση αυτής της μεθόδου, χαρακτηρίζοντάς την ως μορφή "υβριδικής επίθεσης".

Τον Οκτώβριο, η Λιθουανία προχώρησε στο κλείσιμο και των δύο σημείων διέλευσης στα σύνορα με τη Λευκορωσία, αντιδρώντας στις παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Ωστόσο, τα σύνορα άνοιξαν ξανά την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι διακοπές στην εναέρια κυκλοφορία είχαν μειωθεί.

Από την πλευρά του, ο Λουκασένκο χαρακτήρισε το κλείσιμο των συνόρων "τρελή απάτη" και κατηγόρησε τη Δύση για υβριδικό πόλεμο κατά της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, επισημαίνοντας την έναρξη μιας νέας εποχής διχασμού με συρματοπλέγματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Λιθουανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανία: Αεροδρόμια έκλεισαν εξαιτίας μπαλονιών από Λευκορωσία

Τα αεροδρόμια Βίλνιους και Κάουνας στη Λιθουανία έκλεισαν προσωρινά, λόγω δεκάδων μετεωρολογικών μπαλονιών από τη Λευκορωσία που εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.
μετεωρολογικό μπαλόνι ουρανός
ΔΙΕΘΝΗ

Βίλνιους: Αερόστατα λαθρεμπόρων προκαλούν προβλήματα στις πτήσεις

Πάνω από 20 αερόστατα με λαθραία τσιγάρα από Λευκορωσία προκάλεσαν διακοπή πτήσεων στο αεροδρόμιο Βίλνιους. Από τις 22:15 του Σαββάτου ως 04:40 Κυριακής υπήρξαν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις σε περίπου 30 πτήσεις.
Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανία: Ξεκίνησαν ξανά οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Βίλνιους

Η λειτουργία του αεροδρομίου Βίλνιους αποκαταστάθηκε μετά από αρκετές ώρες διακοπής πτήσεων λόγω εντοπισμού θερμοστάτων στον εναέριο χώρο. Πτήσεις εκτράπηκαν σε γειτονικά κράτη, σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου.
Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Αναστολή πτήσεων στο Βίλνιους λόγω αερόστατων, εκτροπές σε γειτονικά αεροδρόμια

Το αεροδρόμιο Βίλνιους έκλεισε προσωρινά λόγω πιθανού αερόστατου, με πτήσεις να εκτρέπονται σε άλλες χώρες. Η εναέρια κυκλοφορία θα παραμείνει κλειστή ως τις 2:30 τα ξημερώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου.
Αγρότες με τρακτέρ δρόμος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις σε Κεντρική, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

Οι αγρότες της Εύβοιας ανακοίνωσαν ότι σήμερα στις 17:00 θα σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών για δωρεάν διέλευση. Παράλληλα, αύριο ετοιμάζουν νέο τρίωρο αποκλεισμό στη γέφυρα Χαλκίδας (18:00-21:00), κλείνοντας και παρακαμπτήριες.
Αγροτική διαμαρτυρία από αέρος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννινα: Ανοιχτές οι μπάρες στα διόδια Δροσοχωρίου στην Εγνατία

Από τις 11:30, κτηνοτρόφοι, αγρότες και μελισσοκόμοι Ιωαννίνων πραγματοποιούν κινητοποίηση στα διόδια Δροσοχωρίου της Εγνατίας Οδού, ανοίγοντας τις μπάρες και επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση οχημάτων.