ΓΔ: 1390.65 0.01% Τζίρος: 68.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 DATA
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 4% των εσόδων στο α' τρίμηνο του 2020 για την AXA

Ο δείκτης δανειακής εξάρτησης του ασφαλιστικού ομίλου διαμορφώθηκε στο 28%, μετά την αποπληρωμή χρέους ύψους 1,3 δισ. ευρώ. Η πανδημία του κορονοϊού θα φέρει επιβράδυνση στα έσοδα.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε το 2020 για τον ασφαλιστικό όμιλο AXA καθώς κατέγραψε αύξηση 4% των εσόδων του ενώ κατέγραψε ανάπτυξη σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και τις γεωγραφικές περιοχές. Ωστόσο ο όμιλος αναμένει επιβράδυνση στα έσοδα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού χωρίς να μπορεί να προχωρήσει όμως σε ασφαλείς εκτιμήσεις σχετικά με τα κέρδη.

Ο Δείκτης Φερεγγυότητας ΙΙ παρέμεινε σταθερός στο 182 δολάρια, όπως στις 31 Μαρτίου 2020, ενώ μετά την αποπληρωμή χρέους μειωμένης εξασφάλισης ύψους 1,3 δισ. ευρώ ο Δείκτης Δανειακής Εξάρτησης διαμορφώθηκε κάτω του 28%.  

«Ο Όμιλος εμφάνισε καλή απόδοση το πρώτο τρίμηνο του 2020», δήλωσε ο Thomas Buberl, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΧΑ.«Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4%, παρουσιάζοντας, για άλλη μια φορά,ανάπτυξη σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και τις γεωγραφικές περιοχές, γεγονός που βασίζεται κυρίως σε ένα ισχυρό περιβάλλον τιμολόγησης Εμπορικών Κινδύνων Γενικών Ασφαλίσεων.

Ο ισολογισμός της AXA παραμένει ανθεκτικός σε αυτές τις ευμετάβλητες συνθήκες της αγοράς, με τον Δείκτη Φερεγγυότητας ΙΙ να βρίσκεται στο 182%.Παράλληλα, μετά την αποπληρωμή του χρέους μειωμένης εξασφάλισης 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Απρίλιο, ο δείκτης δανειακής εξάρτησης της AXA μειώθηκε κάτω από το 28%. 

Η κρίση του Covid-19 δημιούργησε πρωτοφανείς προκλήσεις στην υγεία, την οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Προτεραιότητά μας στην AXA ήταν να προστατεύσουμε την ασφάλεια των 160.000 εργαζομένων και συνεργατών μας και να τους επιτρέψουμε, όπως ακριβώς και στους διαμεσολαβητές μας, να συνεχίσουν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες στους 108 εκατομμύρια πελάτες μας. Επιπλέον, λάβαμε έκτακτα μέτρα για να βοηθήσουμε τους ασφαλισμένους μας που πλήττονται περισσότερο, ιδιαίτερα τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Η AXA αξιοποίησε, επίσης, τα ιατρικά της δίκτυα και τις υπηρεσίες συμβουλευτικής εξ αποστάσεως για τους πελάτες της, προσφέροντας,ταυτόχρονα, ιατρική υποστήριξη στις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Συνεισφέραμε σε ταμεία αλληλεγγύης για τη στήριξη των επαγγελματιών του τομέα υγείας, της έρευνας, των επιχειρήσεων που πλήττονται και της οικονομικής ανάκαμψης. Τέλος, η ΑΧΑ ξεκίνησε το διάλογο με τον ασφαλιστικό κλάδο και με τις δημόσιες αρχές με στόχο τη βελτίωση της ασφάλισης των κινδύνων υγείας στο μέλλον.

Παρότι οι καταγεγραμμένες αποζημιώσεις Μαρτίου, που σχετίζονται με τον Covid-19, ήταν περιορισμένες και οι συνέπειες της κρίσης δεν μπορούν, σε αυτό το στάδιο, να αποτυπωθούν με ακρίβεια, πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις με σημαντικό αντίκτυπο στα κέρδη μας το 2020.

Είμαστε σίγουροι για τη στρατηγική μας και την υλοποίησή της, ενώ η ανάγκη για ενισχυμένη ασφαλιστική κάλυψη στους κύριους τομείς δραστηριότητάς μας επιβεβαιώνει τις προοπτικές ανάπτυξής μας μετά την κρίση. Θα ήθελα, ιδιαίτερα, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους συναδέλφους και τους συνεργάτες της AXA για την ακλόνητη δέσμευσή τους κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και για την υποστήριξή τους,την ίδια στιγμή που προετοιμαζόμαστε για μία ασφαλή και σταδιακή έξοδο από την περίοδο του παγκόσμιου αποκλεισμού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Σύνταξη κάτω των 1.200 ευρώ για έναν στους πέντε συνταξιούχους

Όπως εξηγεί πάντως η κυβέρνηση, ειδικά στην δυτική Γερμανία, κυρίως οι γυναίκες έχουν πολλά διαλείμματα στην εργασία τους, περισσότερη μερική απασχόληση και συχνά χαμηλότερες αποδοχές.
kalliergeies-klimatiki allagi
ΔΙΕΘΝΗ

Στα 560 δισ. ο λογαριασμός της κλιματικής αλλαγής για την Ευρώπη

Η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή εξαπλασίασε την πιθανότητα ξηρασίας το 2022 με τις ξηρασίες να γίνονται ιδιαίτερα δαπανηρές καθώς το κόστος τους αναμένεται στα τέλη του αιώνα να φτάσει έως και τα 45 δισ. ευρώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Στα 72 δισ. δολ. οι ζημίες από φυσικές καταστροφές το α' 6μηνο παγκοσμίως

Ο λογαριασμός μόνο για τις φυσικές καταστροφές (εξαιρουμένων των ανθρωπογενών καταστροφών) φθάνει τα 35 δισεκ. δολάρια, δηλαδή 22% πάνω από τον μέσο όρο της δεκαετίας, όπως υπολογίζει η αντασφαλιστική που προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.