ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
Φώτο: ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει ο Μητσοτάκης τα μακροσκελή κυριακάτικα σημειώματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας το κυριακάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού, κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι απομακρύνεται από την κοινωνική πραγματικότητα, αυτοθαυμάζεται και αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα των πολιτών.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή το πρόσφατο κυριακάτικο μήνυμά του. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποκομμένος από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες και επικεντρώνεται στον αυτοθαυμασμό για τα "επιτεύγματα" της κυβέρνησής του, παραβλέποντας τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει ως αντιφατικό το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά το μήνυμά του με αναφορά στην κλιματική κρίση, ενώ απουσιάζει από τη Διάσκεψη για το Κλίμα COP30 στη Βραζιλία. Παράλληλα, γίνεται λόγος για πανηγυρισμούς σχετικά με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να υπενθυμίζει τη συμβολή των κυβερνήσεων της ΝΔ στην οικονομική κρίση και να θέτει ερωτήματα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον αγροτικό τομέα, αναφέροντας πως οι υποσχέσεις για ενισχύσεις και επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των αγροτών. Επικρίνει επίσης τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ζητήματα όπως τα σκάνδαλα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι καθυστερήσεις στις ενισχύσεις, το αυξημένο κόστος παραγωγής και η διαχείριση της επιδημίας ευλογιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει παρουσιάσει ουσιαστικές λύσεις για τη στεγαστική κρίση, με τα ενοίκια να καταγράφουν αύξηση 8,5%. Σημειώνεται πως, αντί για ένα συνολικό πρόγραμμα στήριξης, ο κ. Μητσοτάκης περιορίζεται σε αναφορές για μελλοντικές κατοικίες στρατιωτικών έως το 2040.

Τέλος, η ανακοίνωση επισημαίνει την απουσία σχολιασμού για τη δημόσια υγεία και καλεί τον πρωθυπουργό να μελετήσει την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ "Η Υγεία με μια ματιά στην Ελλάδα", προκειμένου να ενημερωθεί επαρκώς για τις προκλήσεις του τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης χειραψία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο στις 11:00 συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο στις 11.00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα και στις 19.00 θα μιλήσει σε εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών στο Αμαξοστάσιο Σεπολίων.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κ. Μητσοτάκης για την πορεία του τουρισμού

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό μετά τον πόλεμο, αναμένοντας αύξηση στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, ενώ τόνισε τη σημασία διατήρησης του μεριδίου αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέες ευκαιρίες για τον τουρισμό λόγω κρίσης στη Μ. Ανατολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η συνεργασία κυβέρνησης και ΣΕΤΕ είναι κρίσιμη για την ανθεκτικότητα του τουρισμού, ενώ αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του πολέμου και στις προκλήσεις προσαρμογής σε δύσκολες συνθήκες.
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη στρατηγική Μητσοτάκη στην ενέργεια

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, τόνισε στην ERTNews τον ενισχυμένο ρόλο της Ελλάδας στην παγκόσμια ενεργειακή σκηνή και υπογράμμισε τη ρεαλιστική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ενεργειακή μετάβαση.