ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ αντιτίθεται στην παράταση των κρατικών επιδοτήσεων υγείας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν σκοπεύει να παρατείνει τις επιδοτήσεις υγείας του Obamacare, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός προσωρινού μέτρου, απορρίπτοντας την προοπτική διετούς παράτασης που επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως «δεν θέλει» να προχωρήσει σε παράταση των δημόσιων επιδοτήσεων της ασφάλισης υγείας στο πλαίσιο του λεγόμενου Obamacare. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης προσωρινών μέτρων, αντικρούοντας δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει διετή παράταση της συγκεκριμένης πολιτικής.

Εκατομμύρια Αμερικανοί που λαμβάνουν επιδότηση για την ασφάλιση υγείας μέσω του ACA (Affordable Care Act) κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν σημαντικές αυξήσεις στις εισφορές τους, εάν οι δημόσιες ενισχύσεις λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε ότι αντιτίθεται στη διετή παράταση των επιχορηγήσεων, ευθυγραμμιζόμενος με τη στάση πολλών Ρεπουμπλικανών βουλευτών. Παρ' όλα αυτά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας βραχυπρόθεσμης λύσης.

Σύμφωνα με το Politico, ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος επιδοτήσεων για δύο χρόνια, με νέα εισοδηματικά κριτήρια για την επιλεξιμότητα των δικαιούχων.

«Δεν θέλω να τις παρατείνω για δυο χρόνια. Θα προτιμούσα να μην τις παρατείνω καθόλου», ανέφερε ο κ. Τραμπ, προσθέτοντας πως «μπορεί να χρειαστεί κάποια παράταση μέχρι να κάνουμε κάτι άλλο».

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος δεν εξετάζει «διετή παράταση των επιχορηγήσεων». Υπογράμμισε επίσης πως ο κ. Τραμπ βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την κυβέρνησή του, μέλη του Κογκρέσου και ειδικούς του ιδιωτικού τομέα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 2026 οι Αμερικανοί ίσως αντιμετωπίσουν διπλάσιο κόστος ασφάλισης υγείας, ενώ πολλοί ενδέχεται να καθυστερήσουν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους ή να μείνουν χωρίς ασφάλιση, αναμένοντας μια πολιτική συμφωνία της τελευταίας στιγμής.

Η παράταση των επιχορηγήσεων και των φοροαπαλλαγών για την ασφάλιση υγείας αποτέλεσε βασικό σημείο αντιπαράθεσης που οδήγησε στο φετινό shutdown της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, το μακροβιότερο στην ιστορία των ΗΠΑ, το οποίο έληξε στα μέσα του μήνα.

Ο δημόσιος διάλογος για το κόστος της ασφάλισης υγείας και γενικότερα για το κόστος ζωής, αναδείχθηκε σε σημαντικό παράγοντα στις πρόσφατες εκλογικές επιτυχίες των Δημοκρατικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στο στόχαστρο της αμερικανικής αντιτρομοκρατικής η Ευρώπη και η αριστερά

Η κυβέρνηση Τραμπ στη νέα αντιτρομοκρατική στρατηγική των ΗΠΑ στοχοποιεί την Ευρώπη ως «εκκολαπτήριο απειλών» και τους «εξτρεμιστές της αριστεράς», υπογραμμίζοντας κίνδυνο από ναρκωτρομοκράτες, ισλαμιστές και αναρχικούς.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπέγραψε αντιτρομοκρατική στρατηγική για τη Δύση

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε νέα αντιτρομοκρατική στρατηγική με στόχο την εξουδετέρωση απειλών στο δυτικό ημισφαίριο και την αποδυνάμωση των καρτέλ, ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Σεμπάστιαν Γκόρκα.
Σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Έτοιμοι για όλα τα σενάρια, διαρκής επαφή με ΗΠΑ για Ιράν

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για κάθε πιθανό σενάριο, επισημαίνοντας τον πλήρη συντονισμό με τις ΗΠΑ και στόχο την απομάκρυνση εμπλουτισμένου ουρανίου και τη διάλυση των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν επιδιώκει διαπραγματεύσεις για συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ τόνισε ξανά ότι το Ιράν επιδιώκει διαπραγματεύσεις και συμφωνία με τις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η κατάσταση στο Ιράν εξελίσσεται ομαλά και σύντομα θα φανεί αν μπορεί να επιτευχθεί μια αμοιβαία ικανοποιητική συμφωνία.
Πάπας Λέων ΙΔ'
ΔΙΕΘΝΗ

Βατικανό: «Περίεργη» η κριτική Τραμπ στον Πάπα, λέει ο καρδινάλιος Παρολίν

Ο καρδινάλιος Παρολίν χαρακτήρισε «περίεργες» τις επιθέσεις Τραμπ στον πάπα Λέοντα ΙΔ΄ για το Ιράν. Απέφυγε να κάνει περαιτέρω σχόλια, ενώ αύριο ο πάπας θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Ρούμπιο στο Βατικανό.