ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χριστουγεννιάτικη αγορά Μαγδεμβούργου
Αστυνομική παρουσία στη Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο, Γερμανία, κατά τη διάρκεια του 2024.

Γερμανία: Έμφαση Μερτς σε ενιαία πρότυπα ασφάλειας για χριστουγεννιάτικες αγορές

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς εξέφρασε ανησυχία για την ασφάλεια στις χριστουγεννιάτικες αγορές και ζήτησε κοινά πρότυπα οργάνωσης σε όλη τη Γερμανία, τονίζοντας τη σημασία συντονισμού όλων των εμπλεκομένων αρχών.

Ανησυχία για τα ζητήματα ασφάλειας στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας εξέφρασε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς, τονίζοντας την ανάγκη για κοινά πρότυπα στην οργάνωση των αγορών σε όλες τις πόλεις.

Όπως ανέφερε ο καγκελάριος από τη Χάλε της Σαξονίας-Άνχαλτ, «με ανησυχεί βαθιά το γεγονός ότι δεν μπορούμε πλέον να οργανώνουμε χριστουγεννιάτικες αγορές, ακόμη και σε μικρότερες πόλεις, χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ασφαλείας». Η τοποθέτησή του έγινε με αφορμή το περιστατικό στο Μαγδεμβούργο, όπου στις 20 Δεκεμβρίου 2024, ο Ταλέμπ αλ-Αμπντουλμοζέν οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος της αγοράς, προκαλώντας τον θάνατο έξι ατόμων και τραυματίζοντας περισσότερους από 300. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του, ενώ η λειτουργία της αγοράς για φέτος παρέμενε αβέβαιη.

Ο κ. Μερτς επισήμανε ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να παράσχει άμεση υποστήριξη. Αυτή είναι ευθύνη των αστυνομικών δυνάμεων του κρατιδίου». Τόνισε επίσης την ανάγκη για εφαρμογή ενιαίων προτύπων ασφάλειας στις χριστουγεννιάτικες αγορές, επισημαίνοντας πως «μόνο με τη στενότερη συνεργασία μεταξύ ομοσπονδιακής κυβέρνησης, κρατιδίων και δήμων μπορούμε να οδηγηθούμε σε αξιόπιστα σχέδια ασφάλειας».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Σαξονίας-Άνχαλτ Ράινερ Χάζελοφ (CDU) διαβεβαίωσε ότι τα ζητήματα ασφάλειας έχουν διευθετηθεί και η αγορά στο Μαγδεμβούργο θα λειτουργήσει κανονικά φέτος. Υπογράμμισε ότι «οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι μέρος του πολιτισμού μας και πρέπει να παραμείνουν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας ζωής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστουγεννιάτικη αγορά Μαγδεμβούργου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Χωρίς αυξημένο κίνδυνο επιθέσεων, ελέγχονται μέτρα φύλαξης

Ο καγκελάριος Μερτς διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις αυξημένου κινδύνου επιθέσεων στη Γερμανία λόγω πολέμου στο Ιράν, αλλά λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας για εβραϊκούς, ισραηλινούς και αμερικανικούς θεσμούς.
Φρίντριχ Μερτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σοκαρισμένος ο καγκελάριος Μερτς για την επίθεση στην Αυστραλία

Σοκ προκάλεσε η αντισημιτική επίθεση στη Μπόνταϊ της Αυστραλίας, δήλωσε ο καγκελάριος Μερτς. Τόνισε πως πρόκειται για επίθεση στις κοινές αξίες και ζήτησε τέλος στον αντισημιτισμό. Ο Φέλιξ Κλάιν ζήτησε αντίσταση και προστασία στους Εβραίους.
Αχμέντ αλ-Σαράα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αχμέντ αλ-Σαράα επισκέπτεται το Βερολίνο Κυριακή και Δευτέρα

Την Κυριακή φτάνει στο Βερολίνο ο ηγέτης Αχμέντ αλ-Σαράα για επαφές με τον πρόεδρο Σταϊνμάιερ και τον καγκελάριο Μερτς. Αυστηρά μέτρα ασφάλειας και διαδηλώσεις αναμένονται κατά την επίσκεψή του.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο καγκελάριος Μερτς συνέδεσε τη βία με μετανάστες

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μίλησε για αύξηση αναλογικής και ψηφιακής βίας, αποδίδοντας μέρος της σε μετανάστες, προκαλώντας αντιδράσεις στη Bundestag. Ανήγγειλε μέτρα όπως ηλεκτρονική επιτήρηση και αποθήκευση IP για δίωξη εγκλημάτων.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ευγνωμοσύνη για την αναβολή αμερικανικών επιθέσεων στο Ιράν

Ο καγκελάριος Μερτς χαιρέτισε την απόφαση του Τραμπ για αναβολή των επιθέσεων στο Ιράν και εξέφρασε τη διάθεση να βοηθήσει στον διάλογο με την Τεχεράνη. Η Γερμανία δεν εξετάζει διακοπή εξαγωγών όπλων προς τις ΗΠΑ.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Γερμανία δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά στη Μέση Ανατολή.

Ο καγκελάριος Μερτς ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία δεν θα εμπλακεί στη Μέση Ανατολή και δεν υπάρχει σχετικό σχέδιο. Τόνισε ότι η χώρα δεν ενημερώθηκε από τις ΗΠΑ και προειδοποίησε για τους κινδύνους διάλυσης του Ιράν.