ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
Φώτο: Shutterstock

Ο Λευκός Οίκος: Οι Δημοκρατικοί έστησαν ψεύτικη υπόθεση για Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για "πλαστή αφήγηση" μετά τη δημοσίευση email του 2019, όπου ο Έπστιν ισχυρίζεται πως ο Τραμπ γνώριζε για τα κορίτσια. Οι Δημοκρατικοί διέρρευσαν επιλεκτικά το email, είπε η Κ. Λέβιτ.

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για κατασκευή πλαστής αφήγησης, μετά τη δημοσιοποίηση email του 2019 όπου ο Τζέφρι Έπστιν ισχυρίζεται πως ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «γνώριζε για τα κορίτσια».

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Καρολάιν Λέβιτ, ανέφερε σε ανακοίνωση που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο ότι «οι Δημοκρατικοί επιλεκτικά διέρρευσαν emails σε αριστερά μέσα ενημέρωσης για να κατασκευάσουν μια πλαστή αφήγηση και να δυσφημίσουν τον πρόεδρο Τραμπ».

Τα emails, σύμφωνα με όσα έδωσαν στη δημοσιότητα Δημοκρατικοί βουλευτές, φέρονται να προέρχονται από τον Τζέφρι Έπστιν, ο οποίος πέθανε στη φυλακή το 2019. Σε ένα από αυτά, ο Έπστιν ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ είχε γνώση για τα ανήλικα κορίτσια που κακοποιούσε.

Σε άλλο σημείο της αλληλογραφίας, ο Έπστιν αναφέρει πως ο Τραμπ ζήτησε να παραδώσει την κάρτα μέλους του στο Μαρ-α-Λάγκο, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος της συγκεκριμένης λέσχης. Επίσης, προσθέτει πως «φυσικά και γνώριζε για τα κορίτσια, καθώς ο ίδιος ζήτησε από την Γκισλέιν να σταματήσει».

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην σύντροφος και συνεργός του Έπστιν, εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για στρατολόγηση ανήλικων κοριτσιών προς εκμετάλλευση.

Σε δεύτερο email του 2011, που δημοσιοποιήθηκε από Δημοκρατικούς μέλη της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής, ο Έπστιν ισχυρίζεται πως ο Τραμπ «πέρασε αρκετές ώρες» με ένα από τα θύματα στο σπίτι του. Οι Δημοκρατικοί σημειώνουν ότι τα emails αυτά, τα οποία προήλθαν από τους κληρονόμους του Έπστιν, «εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για τον Ντόναλντ Τραμπ και τι γνώριζε για τα φρικτά εγκλήματα του Έπστιν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πολύ καλές έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το μνημόνιο συνεννόησης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε για «πολύ καλές» επαφές στο Κατάρ, όπου ΗΠΑ και Ιράν συμφώνησαν για αγορά αγαθών και νέο δίαυλο επικοινωνίας, με στόχο διαρκή ειρήνη στη Μέση Ανατολή μετά από συμφωνία που υπεγράφη στις 17 Ιουνίου.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανυπομονεί για την πρώτη του πτήση με Air Force One του Κατάρ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ενθουσιασμό για το πρώτο του ταξίδι με το νέο Air Force One, ευχαριστώντας το Κατάρ για το πολυτελές αεροσκάφος και τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν κάτι παρόμοιο.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Κέρδισα 1,2 δισ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα λόγω επιστροφής μου

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τα κέρδη του 1,2 δισ. δολαρίων από κρυπτονομίσματα το 2025, λέγοντας ότι το χρηματιστήριο ωφελεί όλους. Τόνισε πως τα έσοδά του διαχειρίζονται τυφλά καταπιστεύματα, όπως απαιτείται για αξιωματούχους.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ καλές» οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Κατάρ

Ο Τραμπ εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόοδο των έμμεσων συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν στην Ντόχα, τις χαρακτήρισε «πολύ καλές» και ανέφερε πως η αποπυρηνικοποίηση του Ιράν προχωρά θετικά, επισημαίνοντας μείωση των εντάσεων.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κέρδη 1,2 δισ. δολαρίων από κρυπτονομίσματα για τον Τραμπ το 2025

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε έσοδα 1,2 δισ. δολαρίων από τα κρυπτονομίσματα το 2025, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κυβερνητικής Δεοντολογίας, ενώ 550 εκατ. δολάρια προήλθαν από τη World Liberty Financial.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητά τέλος στο "δικαίωμα εδάφους" μετά απόφαση του Ανωτάτου

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να καταργήσει το «δικαίωμα του εδάφους», αντιδρώντας στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που εμπόδισε βασικό αντιμεταναστευτικό του μέτρο, θεωρώντας το επιβλαβές για τη χώρα.