ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
Φώτο: Shutterstock

Ο Λευκός Οίκος: Οι Δημοκρατικοί έστησαν ψεύτικη υπόθεση για Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για "πλαστή αφήγηση" μετά τη δημοσίευση email του 2019, όπου ο Έπστιν ισχυρίζεται πως ο Τραμπ γνώριζε για τα κορίτσια. Οι Δημοκρατικοί διέρρευσαν επιλεκτικά το email, είπε η Κ. Λέβιτ.

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για κατασκευή πλαστής αφήγησης, μετά τη δημοσιοποίηση email του 2019 όπου ο Τζέφρι Έπστιν ισχυρίζεται πως ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «γνώριζε για τα κορίτσια».

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Καρολάιν Λέβιτ, ανέφερε σε ανακοίνωση που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο ότι «οι Δημοκρατικοί επιλεκτικά διέρρευσαν emails σε αριστερά μέσα ενημέρωσης για να κατασκευάσουν μια πλαστή αφήγηση και να δυσφημίσουν τον πρόεδρο Τραμπ».

Τα emails, σύμφωνα με όσα έδωσαν στη δημοσιότητα Δημοκρατικοί βουλευτές, φέρονται να προέρχονται από τον Τζέφρι Έπστιν, ο οποίος πέθανε στη φυλακή το 2019. Σε ένα από αυτά, ο Έπστιν ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ είχε γνώση για τα ανήλικα κορίτσια που κακοποιούσε.

Σε άλλο σημείο της αλληλογραφίας, ο Έπστιν αναφέρει πως ο Τραμπ ζήτησε να παραδώσει την κάρτα μέλους του στο Μαρ-α-Λάγκο, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος της συγκεκριμένης λέσχης. Επίσης, προσθέτει πως «φυσικά και γνώριζε για τα κορίτσια, καθώς ο ίδιος ζήτησε από την Γκισλέιν να σταματήσει».

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην σύντροφος και συνεργός του Έπστιν, εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για στρατολόγηση ανήλικων κοριτσιών προς εκμετάλλευση.

Σε δεύτερο email του 2011, που δημοσιοποιήθηκε από Δημοκρατικούς μέλη της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής, ο Έπστιν ισχυρίζεται πως ο Τραμπ «πέρασε αρκετές ώρες» με ένα από τα θύματα στο σπίτι του. Οι Δημοκρατικοί σημειώνουν ότι τα emails αυτά, τα οποία προήλθαν από τους κληρονόμους του Έπστιν, «εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για τον Ντόναλντ Τραμπ και τι γνώριζε για τα φρικτά εγκλήματα του Έπστιν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο εβδομάδες πολέμου στη Μ. Ανατολή: Παγκόσμια αναταραχή κι επικίνδυνες επιλογές

Παρά τους στοχευμένους βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Ισραήλ, το Ιράν συνεχίζει τα αντίποινα, προκαλώντας αστάθεια στην περιοχή και πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία, ενώ ο Τραμπ αντιμετωπίζει δύσκολες κι επικίνδυνες επιλογές.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με καταστροφή αμερικανικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων

Ο ιρανικός στρατός προειδοποιεί ότι θα καταστρέψει πετρελαϊκές και ενεργειακές εγκαταστάσεις που συνδέονται με τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, απαντώντας στις απειλές του προέδρου Τραμπ για επίθεση σε ιρανικές υποδομές στη νήσο Χαργκ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ έπληξαν τη νήσο Χαργκ του Ιράν, δηλώνει ο Τραμπ στο Truth Social

Ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Truth Social αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ σε στρατιωτικούς στόχους στο ιρανικό νησί Χαργκ, τονίζοντας ότι άφησε ανέπαφες τις πετρελαϊκές υποδομές, αλλά απείλησε πως θα τις πλήξει αν απειληθεί η ναυσιπλοΐα στο στενό του Χορμούζ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με σκληρό χτύπημα κατά του Ιράν την επόμενη εβδομάδα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι σκοπεύει να χτυπήσει σκληρά το Ιράν την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας πως ο πόλεμος θα τελειώσει όταν το κρίνει ο ίδιος και αργότερα ίσως εξεταστεί η ανατροπή του καθεστώτος. Υποβάθμισε τη ρωσική στήριξη στο Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Κούβα σε συνομιλίες για συμφωνία, λέει ο Λευκός Οίκος

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ και η Κούβα διαπραγματεύονται, τονίζοντας ότι οι ηγέτες της Κούβας μπορούν εύκολα να καταλήξουν σε συμφωνία, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου και επιβεβαίωση από την Αβάνα.