ΓΔ: 2270.02 1.88% Τζίρος: 59.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:19:37
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
Αεροφωτογραφία του Πενταγώνου, έδρα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Βανς: Απαραίτητες οι πυρηνικές δοκιμές για το οπλοστάσιο των ΗΠΑ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Ντ. Βανς τόνισε τη σημασία των πυρηνικών δοκιμών για την εθνική ασφάλεια, μετά την απόφαση του προέδρου Τραμπ να διατάξει την επανέναρξή τους έπειτα από 33 χρόνια διακοπής.

Την επανεκκίνηση των πυρηνικών δοκιμών στις ΗΠΑ υπερασπίστηκε ο αντιπρόεδρος Τζ. Ντ. Βανς, μετά την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να διατάξει τον στρατό να προχωρήσει εκ νέου σε δοκιμές, έπειτα από διακοπή 33 ετών.

Όπως εξήγησε ο Βανς, οι δοκιμές αυτές θεωρούνται κρίσιμες για την εθνική ασφάλεια της χώρας, καθώς διασφαλίζουν τη λειτουργικότητα του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο, ο Βανς σημείωσε ότι «είναι σημαντικό μέρος της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας να διασφαλίζουμε ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο που διαθέτουμε λειτουργεί κανονικά».

Τόνισε επίσης πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία και η Κίνα διαθέτουν ισχυρά πυρηνικά οπλοστάσια, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη διενέργεια δοκιμών για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία τους.

«Για να είμαι σαφής, ξέρουμε ότι λειτουργεί κανονικά, αλλά πρέπει να το διατηρούμε αυτό όσο περνάει ο καιρός και ο πρόεδρος απλώς θέλει να βεβαιωθεί ότι το κάνουμε», υπογράμμισε ο Βανς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ προς Ιράν: Σταματήστε τα πυρηνικά αμέσως

Ο Τραμπ κάλεσε το Ιράν να σταματήσει τα πυρηνικά, προειδοποιώντας με αμερικανική δράση αν δεν συμμορφωθεί. Επισήμανε και καταστολές διαδηλώσεων, αναφέροντας απειλή εκτελέσεων και αδιακρίτους πυροβολισμούς πολιτών από τις αρχές.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συμφωνία για τη Γροιλανδία που ικανοποιεί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα καταλήξουν σε συμφωνία για τη Γροιλανδία που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, τονίζοντας πως το νησί είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας και ότι δεν αποκλείει καμία επιλογή για το μέλλον του.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Κανείς δεν έκανε περισσότερα για το ΝΑΤΟ από μένα

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως θεωρεί ότι έχει προσφέρει περισσότερα στο ΝΑΤΟ από οποιονδήποτε άλλο ηγέτη, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ δαπανούν τεράστια ποσά και εξέφρασε αμφιβολίες αν οι σύμμαχοι θα βοηθούσαν αντίστοιχα τις ΗΠΑ.