ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια επίσημης εμφάνισης σε παγκόσμιο πλαίσιο.

Τραμπ: Ανυπομονώ για τις συνομιλίες με τον Σι Τζινπίνγκ

Το Air Force One μετέφερε τον Τραμπ στη Νότια Κορέα για πρώτη φορά από το 2019. Θα συμμετάσχει στη σύνοδο APEC στη Γκιονγκτζού και θα έχει συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ εστιάζοντας στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, Air Force One, προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Μπουσάν, σηματοδοτώντας την πρώτη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Νότια Κορέα από το 2019.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να μεταβεί στην πόλη Γκιονγκτζού, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC). Στο περιθώριο της συνόδου, έχει προγραμματίσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Τραμπ τόνισε ότι προσβλέπει στις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας, δίνοντας έμφαση στην εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.

Αναφορικά με τους τιμωρητικούς δασμούς που σχετίζονται με τη διακίνηση φαιντανύλης, ο Τραμπ ανέφερε πως εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσής τους, θεωρώντας ότι η Κίνα θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Επισήμανε ότι η Κίνα αναμένεται να συνεργαστεί με τις αμερικανικές δυνάμεις επιβολής του νόμου για το συνθετικό οπιοειδές, το οποίο έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συζήτησης για την Ταϊβάν με τον Σι Τζινπίνγκ, ο Τραμπ εξέφρασε επιφυλάξεις, δηλώνοντας ότι δεν είναι βέβαιος αν το θέμα θα τεθεί επί τάπητος.

Τέλος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ασία στο προσεχές μέλλον για πιθανή συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα αντιδρά έντονα στην αμερικανική πώληση όπλων στην Ταϊβάν

Η Κίνα αντέδρασε έντονα στην πρώτη έγκριση πώλησης όπλων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν μετά την επιστροφή Τραμπ στην εξουσία, προειδοποιώντας πως θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για να προστατεύσει την εδαφική της ακεραιότητα και ασφάλεια.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πρώτη συνάντηση με ηγέτες Κεντρικής Ασίας στην Ουάσινγκτον

Ο πρόεδρος Τραμπ συναντά για πρώτη φορά τους ηγέτες των πέντε κρατών της Κεντρικής Ασίας στην Ουάσινγκτον, σε μια προσπάθεια των δυτικών να ενισχύσουν την παρουσία τους έναντι Ρωσίας και Κίνας στη στρατηγική περιοχή.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ρωσία και Κίνα δοκιμάζουν πυρηνικά, αλλά το κρύβουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως Ρωσία και Κίνα κάνουν πυρηνικές δοκιμές χωρίς να το παραδέχονται, αφήνοντας αόριστα υπονοούμενα. Τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πραγματοποιήσουν κι αυτές αντίστοιχες δοκιμές, όπως και άλλες χώρες.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

APEC: Ο Σι ξεχωρίζει στη σύνοδο με τον πρόεδρο Τραμπ απόντα

Ο Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί σήμερα με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο στη Σύνοδο Κορυφής της APEC, στη Νότια Κορέα, καθώς η απουσία Τραμπ ενισχύει τον ρόλο της Κίνας. Χθες, Σι και Τραμπ συμφώνησαν σε ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο.