ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:27:56
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια επίσημης εμφάνισης σε παγκόσμιο πλαίσιο.

Τραμπ: Ανυπομονώ για τις συνομιλίες με τον Σι Τζινπίνγκ

Το Air Force One μετέφερε τον Τραμπ στη Νότια Κορέα για πρώτη φορά από το 2019. Θα συμμετάσχει στη σύνοδο APEC στη Γκιονγκτζού και θα έχει συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ εστιάζοντας στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, Air Force One, προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Μπουσάν, σηματοδοτώντας την πρώτη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Νότια Κορέα από το 2019.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να μεταβεί στην πόλη Γκιονγκτζού, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC). Στο περιθώριο της συνόδου, έχει προγραμματίσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Τραμπ τόνισε ότι προσβλέπει στις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας, δίνοντας έμφαση στην εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.

Αναφορικά με τους τιμωρητικούς δασμούς που σχετίζονται με τη διακίνηση φαιντανύλης, ο Τραμπ ανέφερε πως εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσής τους, θεωρώντας ότι η Κίνα θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Επισήμανε ότι η Κίνα αναμένεται να συνεργαστεί με τις αμερικανικές δυνάμεις επιβολής του νόμου για το συνθετικό οπιοειδές, το οποίο έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συζήτησης για την Ταϊβάν με τον Σι Τζινπίνγκ, ο Τραμπ εξέφρασε επιφυλάξεις, δηλώνοντας ότι δεν είναι βέβαιος αν το θέμα θα τεθεί επί τάπητος.

Τέλος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ασία στο προσεχές μέλλον για πιθανή συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ στην Ιαπωνία, βέβαιος για εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Ο Τραμπ συνεχίζει την ασιατική περιοδεία του με επίσκεψη στην Ιαπωνία, επιδιώκοντας συμβιβασμό στην εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας ενόψει της συνάντησής του με τον Σι Τζινπίνγκ και δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν ανταλλάσσουμε την Ταϊβάν για συμφωνία με την Κίνα, τονίζει ο Ρούμπιο

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ξεκαθάρισε πως η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την Ταϊβάν για χάρη εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, διαψεύδοντας τέτοιο ενδεχόμενο ενόψει των διαπραγματεύσεων Τραμπ με το Πεκίνο.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ταξιδεύει στην Ασία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Σι της

Ο Τραμπ ξεκινά περιοδεία στην Ασία με βασικό σταθμό τη συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ, γεγονός που θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία. Δεν προγραμματίζεται συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Στάσεις: Μαλαισία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Σι μπορεί να επηρεάσει τον Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο Κινέζος πρόεδρος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν ώστε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενόψει της συνάντησής του με τον Σι Τζινπίνγκ στη Νότια Κορέα.