ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γαλλική αστυνομία δρόμος
Φώτο: Shutterstock

Λούβρο: Τα κοσμήματα μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Γαλλίας μετά τη διάρρηξη

Μετά από πρόσφατη διάρρηξη, πολύτιμα κοσμήματα του Λούβρου μεταφέρθηκαν με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και μυστική συνοδεία στην Τράπεζα της Γαλλίας, που διαθέτει υπόγειο θησαυροφυλάκιο.

Ορισμένα από τα πιο πολύτιμα κοσμήματα του Μουσείου του Λούβρου μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα της Γαλλίας, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού RTL. Η μετακίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στη διάρρηξη που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αναδεικνύοντας ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας του φημισμένου μουσείου.

Τα κοσμήματα, τα οποία εκτίθενται στην αίθουσα "Απόλλων" του Λούβρου και ανήκουν στα κοσμήματα του γαλλικού στέμματος, μεταφέρθηκαν την Παρασκευή υπό αυστηρή συνοδεία μυστικής αστυνομίας. Όπως αναφέρει το RTL, η επιχείρηση υλοποιήθηκε με ενισχυμένα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με πηγές που δεν κατονομάζονται.

Η Τράπεζα της Γαλλίας φημίζεται για το υπόγειο θησαυροφυλάκιό της, το οποίο βρίσκεται 27 μέτρα κάτω από το έδαφος και φυλάσσει τα αποθέματα χρυσού της χώρας. Το κτήριο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Λούβρο, μόλις 500 μέτρα απόσταση, στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα.

Ούτε το Μουσείο του Λούβρου ούτε η Τράπεζα της Γαλλίας προχώρησαν σε άμεσο σχολιασμό σχετικά με το περιστατικό, όταν ζητήθηκε από το πρακτορείο Reuters.

Η διάρρηξη που σημειώθηκε στις 19 Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή οκτώ πολύτιμων κοσμημάτων, συνολικής αξίας 102 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δράστες εισήλθαν στο μουσείο, το οποίο λειτουργούσε κανονικά, χρησιμοποιώντας γερανό για να σπάσουν παράθυρο στον πάνω όροφο και στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσικλέτες, αποκαλύπτοντας σημαντικά κενά στην ασφάλεια του χώρου.

Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στη Γαλλία όσο και διεθνώς, με πολλούς να κάνουν λόγο για "εθνική ταπείνωση".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγωγή υπαξιωματικού της Λεγεώνας των Ξένων στην Κολομβία

Η οικογένεια του Γάλλου υπαξιωματικού που απήχθη στην Κολομβία δεν έχει λάβει ούτε αίτημα για λύτρα ούτε απόδειξη ζωής, ενώ για την ώρα δεν προβλέπεται στρατιωτική επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με Κολομβιανές αρχές.
Διαλυμένο αυτοκίνητο τροχαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 2 νεκροί και 10 τραυματίες από επίθεση αυτοκινήτου στην Καν

Ένας 26χρονος Ρώσος τσετσενικής καταγωγής έριξε σκόπιμα το αυτοκίνητό του σε πεζούς έξω από τον σταθμό της Καν, με αποτέλεσμα δύο νεκρούς και περίπου 10 τραυματίες, έπειτα από διαπληκτισμό. Ο δράστης συνελήφθη, χωρίς ποινικό μητρώο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία θα επισπεύσει την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, λέει ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος Μακρόν υποσχέθηκε να επιταχύνει την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και να μεσολαβήσει σε συμμάχους για πυραύλους Patriot, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, μετά το ρωσικό πλήγμα στην Κρίβι Ριχ.
Παλάτι των Ηλυσίων
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Έρευνα για ρωσική ανάμειξη σε βάρος δύο προεδρικών υποψηφίων

Η εισαγγελία του Παρισιού ερευνά ύποπτη ρωσική ανάμειξη ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2027, με στόχο τους Φιλίπ, Ατάλ και Γκλυξμάν, εν μέσω ενεργειών αποσταθεροποίησης από φιλορωσικά δίκτυα.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Καταστροφικές πυρκαγιές σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία – Μαζικές εκκενώσεις

Περίπου 1.800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν τα ξημερώματα από τα σπίτια τους σε χωριό στα σύνορα Γερμανίας-Βελγίου λόγω πυρκαγιάς. Η εκκένωση ολοκληρώθηκε και οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν σε κέντρο αρωγής σε γειτονικό χωριό.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εκκενώθηκαν 1.200 κατασκηνωτές λόγω πυρκαγιάς στο Πα-ντε-Καλαί

Περίπου 1.200 άτομα απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από κατασκήνωση λόγω δύο πυρκαγιών κοντά στα βορειοανατολικά παράλια της Γαλλίας, με τη μία υπό έλεγχο και την άλλη να μαίνεται, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.