ΓΔ: 2065.42 0.18% Τζίρος: 875.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γαλλική Γερουσία συνεδρίαση
Η Γαλλική Γερουσία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Παρίσι, με παρόντες πολλούς γερουσιαστές.

Γαλλία: Ο Ποινικός Κώδικας θεσπίζει κάθε μη συναινετικό σεξ ως επίθεση

Η Γαλλία αλλάζει τον ορισμό του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης, εντάσσοντας τη συναίνεση στον Ποινικό Κώδικα. Κάθε μη συναινετική πράξη θεωρείται επίθεση, με τη συναίνεση να πρέπει να είναι ελεύθερη, σαφής και ανακλητή.

Η Γαλλία προχωρά σε σημαντική τροποποίηση του ποινικού ορισμού για τον βιασμό και τη σεξουαλική επίθεση, ενσωματώνοντας την έννοια της συναίνεσης στον Ποινικό Κώδικα. Η απόφαση ελήφθη μετά από μακρά κοινοβουλευτική διαδικασία, με τη γαλλική Εθνοσυνέλευση να εγκρίνει την αναθεώρηση του σχετικού άρθρου.

Μέχρι σήμερα, η νομοθεσία όριζε ότι η σεξουαλική επίθεση διαπράττεται μόνο με τη χρήση βίας, εξαναγκασμού, απειλής ή αιφνιδιασμού. Με τη νέα ρύθμιση, κάθε σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση θεωρείται πλέον σεξουαλική επίθεση.

Σύμφωνα με τον επαναπροσδιορισμό, η συναίνεση πρέπει να έχει δοθεί εκ των προτέρων, να είναι ελεύθερη, σαφής, συγκεκριμένη και ανακλητή. Επιπλέον, επισημαίνεται πως η συναίνεση εξετάζεται βάσει των συνθηκών και δεν μπορεί να τεκμαίρεται αποκλειστικά από τη σιωπή ή την απουσία αντίδρασης του θύματος.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση έτυχε ευρείας στήριξης από την πλειοψηφία των βουλευτών, με εξαίρεση τους εκπροσώπους της ακροδεξιάς που καταψήφισαν την πρόταση.

Η τελική επικύρωση του μέτρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Γερουσία την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εξετάζεται η εμπλοκή του Ντομινίκ Πελικό σε υπόθεση βιασμού-δολοφονίας

Οι γαλλικές αρχές θα εκταφιάσουν τα λείψανα της 23χρονης Σοφί Ναρμ, ώστε να εξακριβώσουν αν ο Ντομινίκ Πελικό συνδέεται με τη δολοφονία της το 1991, όπως επιδίωξε επιτυχώς η υπεράσπισή του στο Εφετείο Βερσαλλιών.
Μαχμούντ Αμπάς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμπάς δεσμεύεται για άμεση έκδοση του υπόπτου της επίθεσης του 1982

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση του Χισάμ Χαρμπ, ύποπτου για επίβλεψη της επίθεσης το 1982 στο Παρίσι, στη Γαλλία, δηλώνοντας ότι απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες.
σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Ο Ράντεφ αιτείται την αποφυλάκιση του Νικολά Σαρκοζί

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, ζήτησε την αποφυλάκιση του Νικολά Σαρκοζί, επικαλούμενος τη συμβολή του στην απελευθέρωση των Βουλγάρων νοσηλευτριών που κρατούνταν στη Λιβύη για πάνω από οκτώ χρόνια.