ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομική ταινία νύχτας
Φώτο: Shuttertock

ΗΠΑ: Τραυματισμοί από πυρά αστυνομικού σε έλεγχο μετανάστη

Αστυνομικός και ύποπτος τραυματίστηκαν σε επεισόδιο στο Λος Άντζελες, όταν μέλος της ICE άνοιξε πυρ κατά τη σύλληψη παράνομου μετανάστη, καθώς ο ύποπτος χρησιμοποίησε το όχημά του ως όπλο για να διαφύγει.

Ένας αστυνομικός και ένας ύποπτος τραυματίστηκαν την Τρίτη σε περιστατικό στο Λος Άντζελες, όταν μέλος της αστυνομίας μετανάστευσης (ICE) άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια ελέγχου φερόμενου ως παράνομου μετανάστη. Το συμβάν γνωστοποιήθηκε από στέλεχος της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την Τρίσα ΜακΛάφλιν, αναπληρώτρια υφυπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας, το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ICE για τη σύλληψη «παράνομου αλλοδαπού», με τη συνδρομή της υπηρεσίας US Marshals.

Όπως ανέφερε η κ. ΜακΛάφλιν μέσω X, «ο παράνομος αλλοδαπός χρησιμοποίησε το όχημά του ως όπλο κι άρχισε να το ρίχνει πάνω σε όχημα των δυνάμεων επιβολής της τάξης στην προσπάθειά του να ξεφύγει». Οι αστυνομικοί, φοβούμενοι για την ασφάλεια του κοινού και των συναδέλφων τους, «άνοιξαν πυρ αμυντικά».

Ο ύποπτος τραυματίστηκε στον αγκώνα, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι από εξοστρακισμένη σφαίρα. Και οι δύο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Οπτικό υλικό από το συμβάν δείχνει όχημα περικυκλωμένο από τρία περιπολικά. Η τακτική χρήσης οχημάτων των δυνάμεων ασφαλείας για την ακινητοποίηση υπόπτων έχει ενταθεί, καθώς οι επιχειρήσεις της αστυνομίας μετανάστευσης αυξάνονται για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του προέδρου Τραμπ για μαζικές απελάσεις μεταναστών χωρίς έγγραφα.

Σε αρκετές περιπτώσεις, αστυνομικοί έχουν αναφέρει ότι δέχτηκαν επίθεση με οχήματα από υπόπτους. Ωστόσο, βίντεο που καταγράφουν αντίστροφες εικόνες, όπου αστυνομικά οχήματα χτυπούν τα οχήματα των υπόπτων, έχουν προκαλέσει αμφισβήτηση στην επίσημη εκδοχή.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ακτιβιστής στην κομητεία Βεντούρα συνελήφθη μετά από τροχαίο, με την αστυνομία να τον κατηγορεί ως υπαίτιο. Πλάνα από κινητά τηλέφωνα περαστικών, ωστόσο, δείχνουν το υπηρεσιακό όχημα να πέφτει πάνω στο όχημα του ακτιβιστή.

Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε στο Σικάγο, όπου γυναίκα συνελήφθη και κατηγορήθηκε ότι χτύπησε όχημα της αστυνομίας συνόρων πριν δεχτεί πυρά. Οι συνήγοροί της υποστηρίζουν πως ήταν οι αστυνομικοί που προκάλεσαν το συμβάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ υπό Τραμπ: Επιτάχυνση απελάσεων αιτούντων άσυλο

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε αλλαγές στη διαδικασία ασύλου, επιτρέποντας στους αιτούντες να απευθύνονται απευθείας σε δικαστές, χωρίς προηγούμενη συνέντευξη, μέτρο που αναμένεται να οδηγήσει σε ταχύτερες απελάσεις μεταναστών.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Είχα μία από τις καλύτερες συζητήσεις με τον Τραμπ

Ισραήλ και ΗΠΑ ενίσχυσαν τον συντονισμό τους για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τον Νετανιάχου, έπειτα από «εξαιρετική» συνάντηση με τον Τραμπ όπου κυριάρχησε η συζήτηση για την αποτροπή πυρηνικών στο Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει θετική τη συνάντηση Τραμπ-Ισραηλινού ΠΘ

Ο Τραμπ υποδέχτηκε τον Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο για μια συνάντηση «θετική και εποικοδομητική», παρά τις πρόσφατες εντάσεις. Η συζήτηση κράτησε 1,5 ώρα, παρουσία κορυφαίων αξιωματούχων και έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συζήτηση με Ουκρανό πρόεδρο για πυραύλους Patriot στο Κίεβο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Τραμπ, ζητώντας έγκριση για αγορά πυραύλων Patriot. Συζήτησαν άδεια παραγωγής και ειρηνευτικές συνομιλίες ενώ ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας συνεχίζεται ανελέητα.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο με αφορμή τη κηδεία του γερουσιαστή Γκράχαμ. Ο Ζελένσκι επιδιώκει ενίσχυση της αμερικανικής βοήθειας, ενώ το Κίεβο χάνει έναν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του.
Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ, Νετανιάχου και Ζελένσκι συναντώνται στην Ουάσινγκτον

Ο Τραμπ, ο Νετανιάχου και ο Ζελένσκι συναντώνται σήμερα στην Ουάσινγκτον, με φόντο κρίσιμες εξελίξεις σε Ιράν και Ουκρανία. Νετανιάχου και Ζελένσκι παρίστανται στην τελετή για τον Λίντσεϊ Γκράχαμ, στενό σύμμαχο του Τραμπ.