ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 05:54:51
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Τραμπ: Απειλεί με ανάπτυξη Εθνοφρουράς στο Σαν Φρανσίσκο

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να στείλει στρατό στο Σαν Φρανσίσκο, όπως έκανε και σε άλλες πόλεις με Δημοκρατική ηγεσία, επικαλούμενος καταπολέμηση εγκληματικότητας και μετανάστευσης, προκαλώντας αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε να αποστείλει στρατιωτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων μονάδων της Εθνοφρουράς, στο Σαν Φρανσίσκο, όπως έχει πράξει και σε άλλες μεγάλες πόλεις με δημοκρατική διοίκηση. Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν σε συνέντευξή του στο Fox News την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε «θα πάμε στο Σαν Φρανσίσκο», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η πόλη θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο των ενεργειών του.

Μετά την επιστροφή του στην εξουσία, ο Τραμπ διέταξε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Λος Άντζελες, την Ουάσιγκτον και το Μέμφις, παρά τις αντιρρήσεις των δημοκρατικών τοπικών αρχών. Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και της εγκληματικότητας, ενέργειες που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο Σικάγο και το Πόρτλαντ ανεστάλη έπειτα από δικαστικές αποφάσεις, καθώς δεν διαπιστώθηκαν επαρκείς αποδείξεις για την αναγκαιότητα τέτοιων μέτρων.

Ο Τραμπ υποστήριξε πως «η διαφορά με το Σικάγο είναι πως στο Σαν Φρανσίσκο μας θέλουν», χωρίς να διευκρινίσει σε ποιον αναφερόταν.

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Salesforce, Μαρκ Μπένιοφ, είχε εκφράσει δημόσια πως θεωρεί απαραίτητη την ανάπτυξη στρατού στην πόλη. Ωστόσο, ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο, Ντέιβιντ Λούρι, και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι, διαφώνησαν έντονα με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο Μπένιοφ στη συνέχεια ανακάλεσε τις δηλώσεις του και ζήτησε συγγνώμη.

Ο πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε επίσης την πρόθεσή του να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να συνεχίσει την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων. Η τακτική αυτή έχει δεχθεί κριτική από την αντιπολίτευση και οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων του πολίτη.

Ο Τραμπ σημείωσε ότι μπορεί να επικαλεστεί τον «νόμο περί Ανταρσίας», ένα πακέτο παλαιών νομοθετημάτων που επιτρέπει την επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων σε περιπτώσεις εσωτερικών ταραχών.

Η Εθνοφρουρά αποτελεί εφεδρικό σώμα, εκπαιδευμένο τόσο για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών όσο και για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Τέλος, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Τραμπ είχε δηλώσει ενώπιον ανώτατων αξιωματικών ότι «ορισμένες από αυτές τις επικίνδυνες πόλεις» θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «πεδίο εκπαίδευσης» για τον αμερικανικό στρατό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ πιθανή» συμφωνία με Ιράν, αισιοδοξία στις αγορές

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ίσως υπάρξει συμφωνία με το Ιράν, προκαλώντας πτώση στις τιμές του πετρελαίου και άνοδο στα χρηματιστήρια, ενώ ταυτόχρονα προειδοποίησε για το ενδεχόμενο νέων αμερικανικών επιθέσεων.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπέγραψε αντιτρομοκρατική στρατηγική για τη Δύση

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε νέα αντιτρομοκρατική στρατηγική με στόχο την εξουδετέρωση απειλών στο δυτικό ημισφαίριο και την αποδυνάμωση των καρτέλ, ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Σεμπάστιαν Γκόρκα.
Σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Έτοιμοι για όλα τα σενάρια, διαρκής επαφή με ΗΠΑ για Ιράν

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για κάθε πιθανό σενάριο, επισημαίνοντας τον πλήρη συντονισμό με τις ΗΠΑ και στόχο την απομάκρυνση εμπλουτισμένου ουρανίου και τη διάλυση των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν επιδιώκει διαπραγματεύσεις για συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ τόνισε ξανά ότι το Ιράν επιδιώκει διαπραγματεύσεις και συμφωνία με τις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η κατάσταση στο Ιράν εξελίσσεται ομαλά και σύντομα θα φανεί αν μπορεί να επιτευχθεί μια αμοιβαία ικανοποιητική συμφωνία.
Πάπας Λέων ΙΔ'
ΔΙΕΘΝΗ

Βατικανό: «Περίεργη» η κριτική Τραμπ στον Πάπα, λέει ο καρδινάλιος Παρολίν

Ο καρδινάλιος Παρολίν χαρακτήρισε «περίεργες» τις επιθέσεις Τραμπ στον πάπα Λέοντα ΙΔ΄ για το Ιράν. Απέφυγε να κάνει περαιτέρω σχόλια, ενώ αύριο ο πάπας θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Ρούμπιο στο Βατικανό.