ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Γκάβιν Νιούσομ Καλιφόρνια
Ο Γκάβιν Νιούσομ μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στην Καλιφόρνια.

Καλιφόρνια: Προσφυγή κατά Τραμπ για Εθνοφρουρά στο Όρεγκον

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, θα κινηθεί νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για να σταματήσει την αποστολή 300 Εθνοφρουρών της Καλιφόρνιας στο Όρεγκον, μετά από μπλόκο δικαστηρίου στην ομοσπονδιοποίηση της Εθνοφρουράς.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η προσφυγή αφορά την απόφαση για την ανάπτυξη 300 μελών της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνιας στο Όρεγκον.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Νιούσομ δήλωσε: «Αφού ομοσπονδιακό δικαστήριο μπλόκαρε την προσπάθεια του να ομοσπονδιοποιήσει την Εθνοφρουρά του Όρεγκον, ο Ντόναλντ Τραμπ αναπτύσσει 300 μέλη της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνιας στο Όρεγκον». Επισήμανε ακόμη ότι τα μέλη αυτά βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς το Όρεγκον.

Η παρέμβαση του Νιούσομ έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση της ομοσπονδιακής δικαστού Κάριν Ίμεργκουτ, η οποία απαγόρευσε προσωρινά, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, την ανάπτυξη 200 μελών της Εθνοφρουράς του Όρεγκον στο Πόρτλαντ. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των διαδηλώσεων κατά της υπηρεσίας μετανάστευσης και τελωνείων (ICE), καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για την αναγκαιότητα αυτής της ενέργειας.

Σε νέα ανακοίνωση, ο Νιούσομ χαρακτήρισε την κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ ως «προκλητική παραβίαση του νόμου και της εξουσίας», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για επίθεση στο κράτος δικαίου.

Ο κυβερνήτης υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε θέσει υπό ομοσπονδιακό έλεγχο την Εθνοφρουρά της Καλιφόρνιας πριν από αρκετούς μήνες για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τον Νιούσομ, οι τρέχουσες συνθήκες δεν δικαιολογούν πλέον μια τέτοια ενέργεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ αισιόδοξος για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Πακιστάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος για ειρηνευτική συμφωνία με το Ιράν ενόψει διαπραγματεύσεων στο Πακιστάν, σημειώνοντας πως οι Ιρανοί αξιωματούχοι εμφανίζονται πιο λογικοί στις συναντήσεις από ό,τι δηλώνουν δημόσια.
Ορίζοντας Τεχεράνης Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα Ρίκα: Αναγνωρίζει τους Φρουρούς της Επανάστασης ως τρομοκράτες

Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα χαρακτήρισε τρομοκρατικές οργανώσεις τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, τη Χαμάς και τους Χούθι, με στόχο την ενίσχυση των ελέγχων για την προστασία της χώρας από διεθνείς απειλές.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κλειστές στο κοινό οι συνομιλίες με Ιράν, δηλώνει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι συνομιλίες για το Ιράν θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον αποδέχεται μόνο μια σειρά ουσιαστικών σημείων, βάση της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ προς Ιράν: «Θα αφανιστεί ένας πολιτισμός αν συνεχίσετε»

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι ένας πολιτισμός μπορεί να εξαφανιστεί απόψε, αν το Ιράν δεν άρει τον αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ, με το τελεσίγραφο του να λήγει σήμερα, υποσχόμενος πιθανή αλλαγή καθεστώτος.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Μπορούμε να εξουδετερώσουμε το Ιράν σε μια νύχτα

Ο Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν θα μπορούσε να εξουδετερωθεί «εν μία νυκτί», ίσως και αύριο. Εξέφρασε ικανοποίηση για την «ιστορική» διάσωση αεροπόρου, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν αφήνουν κανέναν Αμερικανό πίσω.