ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σμήνος drones πάνω από πόλη
Αρκετά drones πετούν οργανωμένα πάνω από αστική περιοχή, αντικατοπτρίζοντας σύγχρονη τεχνολογία επιτήρησης ή παρακολούθησης.

Γερμανία: Ο Ντόμπριντ ανακοίνωσε νέα μονάδα άμυνας κατά drones

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε τη δημιουργία μονάδας άμυνας κατά drones λόγω επανειλημμένων περιστατικών, προτείνοντας αλλαγές στη νομοθεσία ώστε η Bundeswehr να στηρίζει την αστυνομία στην κατάρριψή τους από μεγαλύτερα ύψη.

Τη σύσταση νέας μονάδας άμυνας από drones ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, σε απάντηση στις συνεχείς θεάσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον γερμανικό εναέριο χώρο και τις επιπτώσεις στις αεροπορικές μεταφορές.

Η υλοποίηση του σχεδίου προϋποθέτει την υπέρβαση σημαντικών νομικών εμποδίων. Ο κ. Ντόμπριντ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα δημιουργήσουμε τη δική μας μονάδα άμυνας από drones στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής αστυνομίας», ενώ περιέγραψε την κατάσταση ως «κούρσα εξοπλισμών» μεταξύ της απειλής των drones και των μέτρων αντιμετώπισης.

Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης και εξοπλισμού των αρμόδιων αρχών, επισημαίνοντας πως απαιτείται τροποποίηση του Νόμου για την Ασφάλεια στην Αεροπλοΐα. Μέσω αυτής της αλλαγής, η Bundeswehr θα μπορεί να συνδράμει την αστυνομία στην κατάρριψη drones από μεγαλύτερα ύψη.

Τα πρόσφατα περιστατικά που σημειώθηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου, είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση, αναβολή ή εκτροπή δεκάδων πτήσεων, προκαλώντας ταλαιπωρία σε χιλιάδες ταξιδιώτες. Ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε στενότερη συνεργασία μεταξύ της Bundeswehr και της αστυνομίας, που έχει σήμερα την ευθύνη διαχείρισης των drones. Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, τόνισε επίσης την ανάγκη οι αρχές να έχουν τη δυνατότητα άμεσης κατάρριψης των drones.

Παράλληλα, ο κ. Ντόμπριντ πραγματοποίησε συνάντηση με τους υπουργούς Μετανάστευσης της Πολωνίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας, του Βελγίου και της Δανίας, με αντικείμενο τη συζήτηση για περαιτέρω αυστηροποίηση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στολή Ελβετικού στρατού
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: Σημαντική άνοδος στις εξαγωγές όπλων το 2025

Ρεκόρ σημείωσαν το 2025 οι εξαγωγές ελβετικών όπλων, φτάνοντας τα 948,2 εκατ. φράγκα, με άνοδο 43%, παρά τους περιορισμούς ουδετερότητας, κυρίως λόγω υψηλής ζήτησης από Γερμανία, ΗΠΑ, Ουγγαρία, Ιταλία και Λουξεμβούργο.
Αλεξάντερ Ντόμπριντ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Αμετάβλητη η κατάσταση ασφάλειας, δηλώνει ο Ντόμπριντ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, τόνισε πως η απειλή στη Γερμανία παραμένει «αφηρημένα υψηλή» μετά την επίθεση κατά του Ιράν, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για επιθέσεις, ενώ η κατάσταση παρακολουθείται στενά.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Γερμανού Υπ. Άμυνας για σταθερή εταιρική σχέση με ΗΠΑ

Ο Μπόρις Πιστόριους ζήτησε αξιόπιστη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με έμφαση στη συλλογική αμυντική ικανότητα, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να υλοποιούνται μονομερώς από ένα κράτος.
Εθνικά Αρχεία ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Κυβερνήτης Καλιφόρνιας: Η Ευρώπη να αναλάβει μεγαλύτερο βάρος στην άμυνά της

Ο κυβερνήτης Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, από το Μόναχο, κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει μεγαλύτερο έλεγχο της άμυνάς της, τονίζοντας ότι η ενίσχυση των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων είναι «βιώσιμη και υγιής» για το μέλλον.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι στο Μόναχο: «Νέα μέτρα» για ασφάλεια και συναντήσεις με ηγέτες ΕΕ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στο Μόναχο για τη Διάσκεψη Ασφάλειας και συναντήσεις για την αμυντική βιομηχανία. Τόνισε την ανάγκη για κοινή παραγωγή και συντονισμό. Θα επισκεφθεί επίσης ουκρανογερμανική εταιρεία drone.