ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πλήθος στο Βατικανό
Μεγάλο πλήθος συγκεντρωμένο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Ιταλία: 16 προσαγωγές μετά από διαδήλωση υπέρ Παλαιστίνης στη Ρώμη

Στη Ρώμη έγιναν 16 προσαγωγές μετά από διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης και του Global Sumud Flottilla. Δύο ομάδες προκάλεσαν επεισόδια βάζοντας φωτιά σε κάδους και αυτοκίνητα, ενώ νωρίτερα οι διαδηλωτές απομάκρυναν ταραξίες.

Δεκαέξι προσαγωγές σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Ρώμη, μετά τη λήξη της μαζικής διαδήλωσης υπέρ του παλαιστινιακού λαού και του Global Sumud Flottilla.

Μετά την αποχώρηση της πλειοψηφίας των διαδηλωτών, δύο ομάδες ατόμων με καλυμμένο πρόσωπο προκάλεσαν επεισόδια, βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην περιοχή γύρω από τη βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε. Επιπλέον, πυρπόλησαν και κατέστρεψαν αρκετά σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε για περίπου μία ώρα.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαδήλωσης, συμμετέχοντες είχαν απομακρύνει άτομα με καλυμμένο πρόσωπο που επιχείρησαν να παρεισφρήσουν στην πορεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μεσόγειος: Έλεγχος ευρωπαϊκής δύναμης σε τάνκερ του ρωσικού στόλου

Ιταλική αποστολή στη Μεσόγειο σταμάτησε για έλεγχο το δεξαμενόπλοιο Toa Payoh, που ανήκει σε ρωσικό “σκιώδη στόλο” και υπόκειται σε κυρώσεις. Το πλοίο έπλεε με σημαία Καμερούν προς Κωνσταντινούπολη, χωρίς να ανακοινωθεί κράτηση.
Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η L’Agenzia di Viaggi Magazine προβάλει την Σύρο ως ταξιδιωτικό προορισμό

Η Σύρος αποσπά διεθνή προβολή μέσω αφιερώματος του ιταλικού περιοδικού L'Agenzia di Viaggi Magazine, το οποίο την παρουσιάζει ως καλλιεργημένο, αυθεντικό προορισμό πολιτισμού, με έμφαση στην αρχιτεκτονική, τα σοκάκια και τη γαστρονομία της.
Ντόρα Μπακογιάννη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή συνεδρίαση Βουλής και Ιταλικής Γερουσίας για Τουρκία – Μπακογιάννη: Δεν αγνοούμε τις εξελίξεις

Ελλάδα και Ιταλία επιβεβαίωσαν τον στρατηγικό τους ρόλο ως πυλώνες σταθερότητας στη Μεσόγειο, κατά τη συνάντηση επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων των δύο χωρών, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας τους στις σύγχρονες προκλήσεις.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πυρά στο νότιο Λίβανο, δύο νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε εναντίον υποστηρικτών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ στην Ουάσινγκτον ξεκίνησαν νέες διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Λιβάνου, στις οποίες αντιδρά η Χεζμπολάχ.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Παπασταύρου: Πράσινο φως στον Eastern Mediterranean Gateway Act από τη Γερουσία ΗΠΑ

Η έγκριση του Eastern Mediterranean Gateway Act από τη Γερουσία ΗΠΑ επιβεβαιώνει τη στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου και ενισχύει τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ στην ενέργεια, αναφέρει ο Στ. Παπασταύρου.
Καπιτώλιο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προς ολομέλεια το νομοσχέδιο για την Πύλη Ανατολικής Μεσογείου

Το Eastern Mediterranean Gateway Act προχωρά στη νομοθετική διαδικασία, μετά την έγκρισή του από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, ώστε η Ανατολική Μεσόγειος να καταστεί στρατηγικός πυλώνας της πολιτικής των ΗΠΑ.