ΓΔ: 2677.86 0.62% Τζίρος: 103.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:02:39
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο

Ερντογάν: Η Χαμάς ανοιχτή σε ειρήνη – 137 ακτιβιστές στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ερντογάν εξέφρασε ικανοποίηση για την αποδοχή της πρότασης Τραμπ από τη Χαμάς, τονίζοντας την ανάγκη τερματισμού των ισραηλινών επιθέσεων.

Την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρότασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τη Χαμάς εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας εκ νέου τον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων κοινωνικών κατοικιών στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι συζήτησε διεξοδικά το ζήτημα της Γάζας με τον Ντόναλντ Τραμπ. Επισήμανε ότι έστειλε τον αρχηγό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Ιμπραχίμ Καλίν, στο Κατάρ και τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Ερντογάν δήλωσε: "Χθες το βράδυ, το σημαντικότερο θέμα της τηλεφωνικής συνομιλίας μου με τον κ. Τραμπ ήταν και πάλι η Γάζα". Τόνισε ότι "η Χαμάς έδειξε ότι είναι έτοιμη για ειρήνη, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Έτσι, άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας για μόνιμη ειρήνη στην περιοχή μας".

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε πως "η διακοπή αμέσως των επιθέσεων του Ισραήλ είναι πολύ σημαντική από αυτή την άποψη" και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Παλαιστινίους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Το Ισραήλ αποσταθεροποιεί τη Συρία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, από τη Συρία, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αποσταθεροποιεί τη χώρα, ενώ ο Σύρος ομόλογός του επανέλαβε τη δέσμευση της Δαμασκού στη διπλωματία. Η Άγκυρα διαψεύδει στρατιωτική παρουσία στη βορειοδυτική Συρία.
Μπασάρ αλ-Άσαντ συνομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Συρία επιδιώκει αποκλιμάκωση με Ισραήλ μετά την επίθεση σε βάση

Η Συρία και το Ισραήλ είχαν χθες συνομιλίες στην Ιορδανία, με τη Δαμασκό να επιδιώκει αποκλιμάκωση μετά από ισραηλινή επίθεση. Η συνάντηση έγινε παρουσία ανώτατων αξιωματούχων, ενώ η Τουρκία αρνείται στρατιωτική παρουσία στη Συρία.
Κνέσετ σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απορρίπτει τις αμερικανικές επικρίσεις για τα πλήγματα στη Συρία

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, επέκρινε τον απεσταλμένο των ΗΠΑ Τομ Μπάρακ για δηλώσεις του σχετικά με ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, σημειώνοντας ότι οι απόψεις του Μπάρακ διαφέρουν από την πολιτική του Αμερικανού προέδρου.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «αντισημίτη δικτάτορα»

Το γραφείο Νετανιάχου χαρακτήρισε τον πρόεδρο Ερντογάν «αντισημίτη δικτάτορα», κατηγορώντας τον για σφαγή Κούρδων και στήριξη της Χαμάς. Το Ισραήλ δηλώνει πως θα αντιμετωπίσει τις τουρκικές απόπειρες αποσταθεροποίησης.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου συγκρούεται με Τουρκία ενόψει εκλογών

Ο Νετανιάχου, ενόψει δύσκολης εκλογικής μάχης, εντείνει τις επιθέσεις του κατά της Τουρκίας, κατηγορώντας την πως προσπαθεί να εδραιώσει στρατιωτική παρουσία στη Συρία, παρά τις ισραηλινές προειδοποιήσεις, κάτι που η Άγκυρα αρνείται.