ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γουρούνια σε χοιροστάσιο
Μεγάλος αριθμός γουρουνιών σε σύγχρονο χοιροστάσιο παραγωγής κρέατος.

Ρωσική επίθεση στο Χαρκίβ καταστρέφει χοιροτροφείο, 13.000 νεκροί χοίροι

Ρωσικό drone προκάλεσε πυρκαγιά σε χοιροτροφείο στη βορειοανατολική Ουκρανία, σκοτώνοντας περίπου 13.000 ζώα και τραυματίζοντας έναν εργαζόμενο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Σημαντικές απώλειες υπέστη ο αγροτικός τομέας της βορειοανατολικής Ουκρανίας, καθώς επίθεση με ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσε πυρκαγιά σε χοιροτροφική μονάδα στην περιφέρεια του Χαρκόβου, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών διάσωσης.

Από την επίθεση καταστράφηκαν συνολικά οκτώ κτίρια, σε έκταση μεγαλύτερη των 13.000 τετραγωνικών μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 13.000 ζώα. Ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Το περιστατικό εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των επιπτώσεων που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία και στον τομέα της ζωικής παραγωγής. Προηγούμενες ρωσικές επιθέσεις έχουν πλήξει στάβλους, ζωολογικούς κήπους και άλλες υποδομές, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο της χώρας.

Τον Σεπτέμβριο, επτά άλογα σκοτώθηκαν σε κέντρο ιππασίας στην περιοχή του Κιέβου, ενώ τον Ιούνιο ένα κριάρι έχασε τη ζωή του στον ζωολογικό κήπο της Οδησσού. Οι συνέπειες του πολέμου παραμένουν ορατές σε όλο το φάσμα της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάδρομος νοσοκομείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Οκτώ γιατροί νεκροί από ουκρανικό drone στη Ντονέτσκ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οκτώ γιατροί σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν σε επίθεση ουκρανικού drone σε ιατρική μονάδα στο Ντονέτσκ. Η Ουκρανία δεν σχολίασε, ενώ το Reuters δεν επαλήθευσε το συμβάν.
Σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Ρουμανίας-Ουκρανίας για κοινή παραγωγή drones στο Βουκουρέστι

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Νικουσόρ Νταν, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για κοινή παραγωγή drones στη Ρουμανία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμούς άντλησης σε Κρασνοντάρ

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι οι σταθμοί Ρουσκάγια και Μπερεγκοβάγια δέχθηκαν αεροπορικά πλήγματα το βράδυ, αλλά οι επιθέσεις απέτυχαν. Οι σταθμοί ανήκουν σε δίκτυο που τροφοδοτεί την Ευρώπη μέσω των αγωγών TurkStream και Blue Stream.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

15χρονη νεκρή από ρωσικό πλήγμα στη βόρεια Ουκρανία και φωτιά στο Κρασνοντάρ

Ρωσικό πλήγμα στη βόρεια Ουκρανία, στο χωριό Μένσκα, στοίχισε τη ζωή σε 15χρονη, ενώ οι γονείς της τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε δύο σπίτια. Δεν διευκρινίστηκε το είδος του πλήγματος.