ΓΔ: 2472.18 0.02% Τζίρος: 208.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:05:38
Κατεστραμμένη πολυκατοικία Κίεβο
Κατεστραμμένη πολυκατοικία στο Κίεβο μετά από ρωσικό βομβαρδισμό, με παιδική τσουλήθρα στο προσκήνιο.

Ουκρανικό χωριό σε πένθος για οικογένεια που σκοτώθηκε από ρωσικό drone

Η οικογένεια Λεσνιτσένκο, ανάμεσά τους και έγκυος μητέρα με δύο παιδιά, σκοτώθηκε σε επίθεση ρωσικού drone στο χωριό Τσερνετσίνα της Ουκρανίας, συγκλονίζοντας τους κατοίκους που αποχαιρέτησαν τα θύματα με θλίψη και απορία.

Σοκ και θλίψη επικρατούν στο χωριό Τσερνετσίνα της βορειοανατολικής Ουκρανίας, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε από επίθεση ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, η επίθεση σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, πλήττοντας το σπίτι της οικογένειας Λεσνιτσένκο.

Η Αλιόνα Λεσνιτσένκο, 26 ετών, που κυοφορούσε δίδυμα, σκοτώθηκε μαζί με τον σύζυγό της και τους δύο γιους τους, ηλικίας 4 και 6 ετών. Η Νατάλια, γειτόνισσα της οικογένειας, θυμάται τη φροντίδα που έδειχνε η Αλιόνα στα παιδιά της, ενώ περιγράφει πως λίγες ώρες πριν την επίθεση, ψώνιζε για να καλύψει τις ανάγκες τους.

Η απώλεια συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, η οποία δεν είχε βιώσει επιθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου. «Δεν υπήρξαν επιθέσεις εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αλίνα Λαγκόιντα, φίλη της οικογένειας, εκφράζοντας την απορία και την αγανάκτηση των κατοίκων.

Ο Ολεξάντρ, σύζυγος της Αλιόνα, είχε υπηρετήσει στο μέτωπο, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η Λιουμπόβ Παντσένκο, άλλη γειτόνισσα της οικογένειας. Παρά τη συμμετοχή του στις πολεμικές επιχειρήσεις, η οικογένεια βρέθηκε στο στόχαστρο της τελευταίας επίθεσης.

Δεκάδες κάτοικοι του Τσερνετσίνα συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού για να αποχαιρετήσουν την οικογένεια, κρατώντας μπουκέτα με μπλε και κίτρινα λουλούδια, στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: 8χρονη νεκρή από ουκρανικό drone – Νέα πλήγματα υπόσχεται το Κρεμλίνο

Ένα 8χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα, δήλωσε ο κυβερνήτης Αντρέι Βορομπιόφ, προσθέτοντας πως 16 άτομα τραυματίστηκαν και 18 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία: 2 νεκροί και 7 τραυματίες

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες καταγράφηκαν στη Σούμι μετά από ρωσικές επιθέσεις με βόμβες, drones και πυραύλους, σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία. Στο Χάρκοβο πέντε άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά, χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια.
Αίθουσα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ στοχεύει σε πιο ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Στη Σύνοδο Κορυφής, η ΕΕ εξέφρασε την πρόθεση να είναι έτοιμη για μελλοντικό διάλογο με τη Ρωσία όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, με στόχο μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία, όπως ζήτησε και ο Πρόεδρος Ζελένσκι.
Ολλανδικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδός πρωθυπουργός: Καθοριστική η πίεση ΗΠΑ για ειρήνη στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Ρομπ Γέτεν, δήλωσε ότι η πίεση των ΗΠΑ στη Ρωσία είναι κρίσιμη για ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία, αλλά η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για συνομιλίες που θα φέρουν δίκαιη λύση.