ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εκλογές στην Ιταλία
Εκλογικό ψηφοδέλτιο σε κάλπη με φόντο τη σημαία της Ιταλίας.

Προβάδισμα κεντροδεξιάς στις Μάρκε, ενίσχυση αυτονομιστών στην Βάλλε Ντ'Αόστα

Στις περιφερειακές εκλογές στη Μάρκε, ο κεντροδεξιός Ακουαρόλι προηγείται με έως 53%, ενώ η κεντροαριστερά ακολουθεί. Στη Βάλλε Ντ’ Αόστα, οι αυτονομιστές με τους συμμάχους τους διατηρούν την εξουσία, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα.

Προβάδισμα διατηρεί η συμμαχία της κεντροδεξιάς στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν στην περιοχή Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και τις εκτιμήσεις. Την ίδια ώρα, στη Βάλλε Ντ'Αόστα, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, αναμένεται να παραμείνουν στην εξουσία οι αυτονομιστές που συνεργάζονται με την κεντροαριστερά.

Στην περιφέρεια Μάρκε, οι κάλπες έκλεισαν στις 3 το απόγευμα, ώρα Ιταλίας. Σύμφωνα με τα exit poll, ο απερχόμενος κεντροδεξιός περιφερειάρχης, Φραντσέσκο Ακουαρόλι, συγκεντρώνει ποσοστό μεταξύ 49% και 53%. Ο κεντροαριστερός υποψήφιος, Ματέο Ρίτσι, λαμβάνει από 45% έως 49%. Η προσέλευση των εκλογέων εκτιμάται περίπου στο 50%.

Στην Βάλλε Ντ'Αόστα, με καταμετρημένο περίπου το 60% των ψήφων, τόσο οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς όσο και το αυτονομιστικό κόμμα Union Valdotaine εξασφαλίζουν ποσοστό λίγο πάνω από το 30%. Αυτό υποδηλώνει ότι, εκτός απροόπτου, η Union Valdotaine μαζί με τους συμμάχους της κεντροαριστεράς και των "κεντρώων αυτονομιστών" θα συνεχίσουν να κυβερνούν την περιφέρεια.

Η Βάλλε Ντ'Αόστα αποτελεί περιοχή με πλειοψηφία γαλλόφωνων κατοίκων. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο "εκλογικό τεστ" στη Μάρκε θεωρείται ενδεικτικό για τις πολιτικές ισορροπίες σε εθνικό επίπεδο στην Ιταλία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλη νίκη του συντηρητικού περιφερειάρχη στις εκλογές Καλαβρίας

Ο Ρομπέρτο Οκιούτο κερδίζει με 57,5% τις τοπικές εκλογές στην Καλαβρία, ενώ ο Πασκουάλε Τρίντικο λαμβάνει 41%. Η συμμετοχή ανήλθε στο 43%. Ο Οκιούτο κάλεσε σε συνεργασία για την πολιτική ειρήνευση της περιοχής.
Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι: Εγγύηση οι 500 έμπειροι αλεξιπτωτιστές της Φόλγκορε που στέλνονται στο Μιλάνο

Ο Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε την αποστολή 500 αλεξιπτωτιστών της ταξιαρχίας «Φόλγκορε» στο Μιλάνο για την ενίσχυση της ασφάλειας, με ταχεία αντίδραση και σύγχρονα μέσα, μετά από πρόσφατα βίαια επεισόδια στην πόλη.
Τζόρτζια Μελόνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στήριξη σε αγρότες με 60 εκατ. και αλιείς με 10 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση Μελόνι

Η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε μέτρα στήριξης: 60 εκατ. ευρώ για αγρότες, 10 εκατ. για αλιείς, και ενισχύσεις για ιδιοκτήτες φορτηγών, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών ελαφρύνσεων και δυνατότητας αναστολής πληρωμών leasing.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Επαναφορά πλήρους ισχύος της ζώνης Σένγκεν μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας

Η Ιταλία και η Ισπανία άρουν τους περιορισμούς στον χώρο του Σένγκεν και επανέρχονται στην πλήρη ισχύ του, μετά από τρεις μήνες ελέγχων και εντατικές διμερείς επαφές. Ενισχύεται και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών.