ΓΔ: 2279.7 0.64% Τζίρος: 290.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Δολάριο και γιεν
Αμερικανικό δολάριο και ιαπωνικό γιεν σε συγκριτική λήψη, σύμβολο οικονομικών εξελίξεων.

Ιαπωνία: Νέο επενδυτικό ταμείο 550 δισ. δολαρίων με ΗΠΑ

Η Ιαπωνία θα δημιουργήσει επενδυτικό εργαλείο μέσω κρατικής τράπεζας για την υποστήριξη πακέτου 550 δισ. δολαρίων που συμφωνήθηκε με τις ΗΠΑ, εστιάζοντας σε μικροκυκλώματα, μέταλλα, φάρμακα, ενέργεια και ναυπηγική έως το 2029.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου επενδυτικού εργαλείου μέσω κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας, με στόχο την υποστήριξη επενδυτικού πακέτου ύψους 550 δισ. δολαρίων. Το πακέτο αυτό αποτελεί μέρος της δασμολογικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ Τόκιο και Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη αυτόν τον μήνα, το επενδυτικό πακέτο θα εστιάσει σε στρατηγικούς τομείς, όπως τα μικροκυκλώματα, τα μέταλλα, τα φαρμακευτικά προϊόντα, την ενέργεια και τη ναυπήγηση πλοίων. Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να διαρκέσει έως τον Ιανουάριο του 2029, συμπίπτοντας με το τέλος της δεύτερης προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φραγκογιάννης: Είμαστε κοντά στο κλείσιμο συμφωνιών με ιαπωνικούς κολοσσούς

Τονίζει ότι «το γεγονός ότι οι Ιάπωνες μας υποδέχθηκαν ως αξιόπιστους συνομιλητές και ως φερέγγυους οικονομικούς εταίρους, ήταν το αποτέλεσμα εργώδους προσπάθειας και συστηματικής δουλειάς».
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Μειώνεται η δημοτικότητα της Τακαΐτσι πριν τις εκλογές

Η δημοτικότητα της πρωθυπουργού Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι υποχωρεί στο 67% ενόψει των εθνικών εκλογών, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τις φορολογικές ελαφρύνσεις που έχει υποσχεθεί, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Nikkei.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Μήνυμα Πιερρακάκη στον ΟΔΔΗΧ, η κληρονομία ΣΥΡΙΖΑ και νέα deals Μασούτη

Η αγωγή 5 δισ. Τραμπ κατά Τζέιμι Ντάιμον, η επίσκεψη Πιερρακάκη στον ΟΔΔΗΧ, η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κωστή Χατζηδάκη, η casual κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έρχονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Chevron και τα νέα deals Μασούτη.
Σαναέ Τακαΐτσι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Επίσημη η διάλυση της κάτω Βουλής

Η ιαπωνική Κάτω Βουλή διαλύθηκε επίσημα, ανοίγοντας τον δρόμο για πρόωρες εκλογές στις 8 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Σανάε Τακαΐτσι, που ποντάρει στη δημοτικότητά της για ενίσχυση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.