ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αυτοκινητοβιομηχανία γραμμή παραγωγής
Ρομποτικά συστήματα συναρμολογούν αυτοκίνητο σε μοντέρνα βιομηχανία αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η πανδημία θα μειώσει έως 20% την παραγωγή αυτοκινήτων

Αντιμέτωποι με σημαντικά προβλήματα βρίσκονται οι επικεφαλής των αυτοκινητοβιομηχανιών, αφού, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η παραγωγή νέων αυτοκινήτων κινδυνεύει με μείωση κατά -20%.

Η πανδημία του κορονοϊού θα έχει αρνητικές συνέπειες στην παραγωγή οχημάτων, καθώς αναλυτές αναφέρουν ότι αναμένεται μείωση στην παραγωγή κατά 20%.Τα νέα δεδομένα έχουν προβληματίσει τους επικεφαλής των αυτοκινητοβιομηχανιών που αναγκάζονται να αναθεωρούν σχεδόν κάθε εβδομάδα τα πλάνα τους.

Η χαμένη παραγωγή αφορά εκατομμύρια πωλήσεις, γεγονός που δυσχεραίνει το σχεδιασμό των πλάνων για το 2020, ενώ παράλληλα είναι πολύ μεγάλη η απώλεια τζίρου, άρα και των κερδών των αυτοκινητοβιομηχανιών, βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Β. Αμερικής και πολλών χωρών στην Ευρώπη που «πάγωσαν» τις παραγγελίες τους με αποτέλεσμα οι αυτοκινητοβιομηχανίες να καθυστερούν εσκεμμένα την έναρξη των εργασιών στα εργοστάσιά τους.

Αντίθετα θετικά είναι τα μηνύματα από την Κίνα που έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την πανδημία και έχει ξεκινήσει δειλά δειλά τις παραγγελίες της. Σε κάθε περίπτωση οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο όσο περιορίζεται η εξάπλωση της πανδημίας και ο κόσμος μπαίνει και πάλι στην κανονικότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν όλη την Ευρώπη, όχι μόνο τη Γερμανία

Ο Μερτς δήλωσε πως οι δασμοί των ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά οχήματα αφορούν όλη την ΕΕ, όχι μόνο τη Γερμανία, και ζήτησε να υπάρξει ταχεία συμφωνία, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες, αλλά η Ευρώπη καθυστερεί να εφαρμόσει τη συμφωνία.
Πλοία ΕΕ και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε 25% δασμούς σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα αυξήσει τους δασμούς στα ευρωπαϊκά οχήματα στο 25% την επόμενη εβδομάδα, κατηγορώντας την ΕΕ για μη συμμόρφωση στη συμφωνία με τις ΗΠΑ. Οι δασμοί δεν θα ισχύουν για οχήματα που κατασκευάζονται σε αμερικανικά εργοστάσια.
Λογότυπο Volkswagen
ΔΙΕΘΝΗ

Ένωση Γερμανικής Αυτοκινητοβιομηχανίας: Τεράστιο κόστος από νέους δασμούς

Η πρόεδρος της VDA, Χίλντεγκαρντ Μιούλερ, προειδοποιεί ότι οι νέοι αμερικανικοί δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα θα επιφέρουν υψηλό κόστος και για τις δύο πλευρές, επηρεάζοντας ακόμα και τους καταναλωτές στις ΗΠΑ.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ σε Τραμπ: Ανοιχτές επιλογές για προστασία από δασμούς σε ευρωπαϊκά οχήματα

Η Κομισιόν απάντησε στις απειλές Τραμπ για δασμούς 25% στα ευρωπαϊκά οχήματα, τονίζοντας ότι θα προστατέψει τα συμφέροντα της ΕΕ και θα διατηρήσει τις επιλογές της ανοιχτές, εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε μονομερή μέτρα.
Στοκ νέα αυτοκίνητα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο 2026

Αύξηση 4% σημείωσαν οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2026, με ισχυρή ζήτηση λόγω φορολογικών κινήτρων. Δημοφιλέστερα τα υβριδικά-ηλεκτρικά, ενώ τα ηλεκτρικά έφτασαν το 19,4% μεριδίου αγοράς.
Χρησιμοποιημένα αυτοκίνητα σειρά
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-Νότια Αφρική: Άνοδος κινεζικών ΙΧ στη μεταχειρισμένη αγορά

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες ενισχύουν τη θέση τους στη νοτιοαφρικανική αγορά μεταχειρισμένων, βασιζόμενες σε ανταγωνιστικές τιμές και σύγχρονα, καλά εξοπλισμένα οχήματα. Η Haval δείχνει ηγετική παρουσία στο πρώτο τρίμηνο του 2025.