ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Δεν αποδέχθηκε την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών ο Ερντογάν

«Η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών δεν έγινε δεκτή και θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του», σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησής του Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου (2016), έχει κερδίσει την εκτίμηση του έθνους μας για το επιτυχημένο έργο του έως σήμερα», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο αποφασιστικός αγώνας του (...) έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μειωθεί σημαντικά η δυνατότητα τρομοκρατικών οργανώσεων να εξαπολύουν τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα μας», συνεχίζει το κείμενο που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του Τούρκου προέδρου.

«Με τη συνεχή παρουσία του από την πρώτη στιγμή σε φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς, ο υπουργός Εσωτερικών μας κατόρθωσε να υπάρχει ισχυρός συντονισμός. Είναι γεγονός ότι το επιτυχημένο έργο του εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει διασφαλίσει να μην έχουν υπάρξει θέματα δημόσιας ασφάλειας», προστίθεται στην ανακοίνωση. Ο υπουργός «υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρό μας και ο πρόεδρος του είπε ότι δεν την κάνει δεκτή».

«Ο κάτοχος ενός αξιώματος έχει τη διακριτική ευχέρεια να παραιτηθεί αλλά η τελική απόφαση ανήκει στον πρόεδρο μας. Η παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών δεν έγινε δεκτή και θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του», σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Να μην ακυρώσει το Ισραήλ τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ερντογάν τόνισε ότι χωρίς την υποστήριξη των χωρών της περιοχής, οι ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή δεν θα πετύχουν, ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Άγκυρα: Εντατικές προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Στην Άγκυρα, δημοτικοί υπάλληλοι φυτεύουν λουλούδια και καλύπτουν φτωχικές περιοχές με πινακίδες ώστε η πόλη να δείχνει όμορφη ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, προκαλώντας αντιδράσεις από κατοίκους και αντιπολίτευση.
Ερντογάν Μελόνι χειραψία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι και Ερντογάν συνομίλησαν πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η Μελόνι και ο Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στη διατλαντική σχέση, τη σημασία της νότιας πτέρυγας και τη συνεργασία για μεταναστευτικά ζητήματα.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Σάαρ κατηγορεί τον Φιντάν για «υποκίνηση σε γενοκτονία»

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Γκίντεον Σάαρ κατηγορεί τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν για δηλώσεις που, όπως λέει, απανθρωποποιούν τους Εβραίους και υποκινούν σε γενοκτονία, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN Türk.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Στη φυλακή ο κωμικός Ντενίζ Γκοκτάς για προσβολή του Ερντογάν

Ο Τούρκος κωμικός Ντενίζ Γκοκτάς προφυλακίστηκε μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο, κατηγορούμενος για προσβολή του προέδρου Ερντογάν και των θρησκευτικών αξιών, μετά από 185 καταγγελίες για τις παραστάσεις του.
Πανοραμικό Βερολίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Δραπέτης από τουρκική φυλακή ο δράστης της δολοφονίας έξι υπαλλήλων

Ο 45χρονος Τούρκος που σκότωσε έξι υπαλλήλους σε δομή ανηλίκων στη Γερμανία είχε δραπετεύσει από φυλακή της Τουρκίας, όπου κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση. Οι αρχές δεν γνώριζαν το ποινικό του παρελθόν.