ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Το Αζαντί Τάουερ Τεχεράνης
Το επιβλητικό Αζαντί Τάουερ αποτελεί ορόσημο της Τεχεράνης, τραβώντας την προσοχή επισκεπτών και φωτογράφων.

Δύο άτομα εκτελέστηκαν στο Ιράν κατηγορούμενα για δράση κατά του κράτους

Οι δύο κατηγορήθηκαν ότι διέπραξαν επιθέσεις σε οικιστικά κτίρια και άλλους χώρους με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς για λογαριασμό της οργάνωσης Μουτζαχεντίν του Λαού.

Εκτέλεσαν δύο άτομα με την κατηγορία της ένοπλης ανατροπής για λογαριασμό μιας αντιπολιτευτικής οργάνωσης οι ιρανικές αρχές, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Mizan, το οποίο επικαλείται το DPA.

Οι δύο κατηγορήθηκαν ότι διέπραξαν επιθέσεις σε οικιστικά κτίρια και άλλους χώρους με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς για λογαριασμό της οργάνωσης Μουτζαχεντίν του Λαού, σημειώνει το Mizan.

Οι θανατικές ποινές εκδόθηκαν πέρυσι και επικυρώθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο. Η δήλωση δεν διευκρίνισε πού πραγματοποιήθηκαν οι εκτελέσεις.

Οι Μουτζαχεντίν του Λαού είναι μια αντιφρονούσα οργάνωση που αγωνίζεται ενάντια στο ισλαμικό καθεστώς στο Ιράν εδώ και δεκαετίες.

Έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική ομάδα από τις αρχές εκεί και τα τελευταία χρόνια έχουν εκτελεστεί θανατικές ποινές εναντίον πολλών μελών της.

Η Τεχεράνη έχει επικριθεί εδώ και καιρό από τη διεθνή κοινότητα για τις εκτελέσεις πολιτικών κρατουμένων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορίζοντας Τεχεράνης Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Άνδρας εκτελέστηκε για επίθεση με όχημα σε αστυνομικούς

Το Ιράν εκτέλεσε τον Σαχράμ Σαντέγκι, που είχε καταδικαστεί για επίθεση με αυτοκίνητο κατά αστυνομικών σε διαδηλώσεις στην Καράτζ. Η ποινή επιβλήθηκε για ενέργειες υπέρ εχθρικών χωρών και επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση δύο ανδρών για συμμετοχή σε διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος

Στο Ιράν εκτελέστηκαν δύο άνδρες, καταδικασμένοι για συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου. Οι εκτελέσεις αυξήθηκαν μετά τα αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα, ανακοίνωσε η ιρανική δικαιοσύνη.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση δύο ανδρών για συμμετοχή σε διαδηλώσεις του Ιανουαρίου

Στο Ιράν εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού δύο άνδρες που κατηγορούνταν για τον θάνατο αστυνομικών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βιντεοσκόπησαν και πρόβαλαν τη σκηνή του φόνου στο εξωτερικό.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση διαδηλωτή του 2022 για τη δολοφονία αστυνομικού

Στο Ιράν εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία αστυνομικού κατά τις διαδηλώσεις του 2022 μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο Mizan, έπειτα από έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.