ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μάρος Σεφτσοβιτς στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο Σέφκοβιτς μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον για εμπορικές συνομιλίες ΕΕ – ΗΠΑ

Ο Επίτροπος Εμπορίου Μάρος Σέφκοβιτς ανακοίνωσε επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, με στόχο θετική έκβαση στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Μάρος Σέφκοβιτς, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μεταβεί αύριο στην Ουάσινγκτον, όπου θα έχει σειρά επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους στο πλαίσιο διαβουλεύσεων για εμπορικά ζητήματα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες, ο κ. Σέφκοβιτς τόνισε τη σημασία της αποστολής, επισημαίνοντας: «Είμαστε απολύτως επικεντρωμένοι στην επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος».

Η επίσκεψη εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας των δύο πλευρών να ενισχύσουν τη διατλαντική συνεργασία σε καίριους τομείς, όπως η τεχνολογία, η βιομηχανική πολιτική, η πράσινη μετάβαση και οι κανόνες του διεθνούς εμπορίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι άκυρο και παράνομο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε άκυρο και παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο στο IISS Manama Dialogue, τονίζοντας πως αγνοεί τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο.
καναδάς
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ και Καναδάς ενισχύουν τη συνεργασία ως το 2027

Η ΕΕ και ο Καναδάς συμφώνησαν να προσδιορίσουν έως το 2027 τι συνεπάγεται μια στενότερη σύνδεση χωρίς πλήρη ένταξη, ενώ δρομολογούν «συμμαχία για το μέλλον» σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, ενέργεια και κρίσιμες πρώτες ύλες.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Εξαίρεση της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό «πάγωμα» για τα social media

Ο Άκης Σκέρτσος επισημαίνει την εξαίρεση της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή αναστολή εθνικών νομοθετικών πρωτοβουλιών για την προστασία ανηλίκων στο διαδίκτυο, τονίζοντας πως η επιλογή της κυβέρνησης δικαιώνεται.