ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Στους 57.474 οι νεκροί παγκοσμίως από τον κορονοϊό

Στο 1.082.470 έφτασε ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού σε όλον τον κόσμο, ενώ από χθες μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 82.440 νέα κρούσματα και 5.757 θάνατοι.

Σε τουλάχιστον 57.474 ανέρχονται οι νεκροί σε όλον τον κόσμο από την πανδημία του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία.

Μέχρι τις 22.00 (ώρα Ελλάδας) τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονταν στο 1.082.470. Ο αριθμός αυτός δεν αντιπροσωπεύει παρά μόνο ένα κλάσμα των πραγματικών, αφού σε πολλές χώρες γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις μόνο σε εκείνους τους ανθρώπους που χρειάζονται νοσηλεία.

Περίπου το ένα πέμπτο των ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από τον ιό, συνολικά 205.400, έχουν πλέον θεραπευτεί. Οι χώρες που ανέφεραν τους περισσότερους θανάτους μέσα σε 24 ώρες είναι η Γαλλία με 1.120 (υψηλότερος απολογισμός επειδή συμπεριλήφθηκαν και οι θάνατοι σε οίκους ευγηρίας) οι ΗΠΑ (1.092) και η Ισπανία (932).

Η Ιταλία, όπου ο πρώτος θάνατος σημειώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, μετρά 14.681 θανάτους σε σύνολο 119.827 κρουσμάτων. 19.758 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί. Μετά την Ιταλία, οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Ισπανία με 10.935 θανάτους σε 117.710 κρούσματα, οι ΗΠΑ με 6.699 θανάτους (σε σύνολο 261.438 κρουσμάτων), η Γαλλία με 6.507 θανάτους (83.165 κρούσματα) και η Βρετανία με 3.605 θανάτους (38.168 κρούσματα).

Η Κίνα (εκτός του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο) έχει 81.620 κρούσματα (31 νέα από χθες μέχρι σήμερα) και 3.322 θανάτους (4 νέοι). Όμως ταυτόχρονα, 76.571 άνθρωποι ιάθηκαν. Από χθες μέχρι σήμερα, η Λιβύη, το Κιργιστάν, οι Νήσοι Βόρειες Μαριάνες και η Λετονία προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των χωρών όπου έχει σημειωθεί τουλάχιστον ένας θάνατος.

Στην Ευρώπη, οι νεκροί είναι 41.985 σε σύνολο 587.386 κρουσμάτων, στις ΗΠΑ και τον Καναδά μαζί 6.865 (σύνολο κρουσμάτων 273.199), στην Ασία 4.082 (114.493 κρούσματα), στη Μέση Ανατολή 3.451 (67.739 κρούσματα), στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική 735 (25.839 κρούσματα), στην Αφρική 323 (7.592 κρούσματα) και στην Ωκεανία 33 (6.228 κρούσματα).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Για ποιους λόγους ορισμένοι δεν προσβάλλονται ποτέ από γρίπη

Η ευαισθησία στη γρίπη εξαρτάται από το γενετικό προφίλ, την ανοσολογική μνήμη και το μικροβίωμα της μύτης, τονίζει η καθηγήτρια Γ. Γκιούλα. Μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένεται νέο, καθολικό εμβόλιο κατά της γρίπης.
Ειρήνη Αγαπηδάκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές συνέδριο για την μάχη κατά των εθισμών

Στο διεθνές συνέδριο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο Ρίμινι, η Ειρήνη Αγαπηδάκη εκπροσώπησε την Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Ομόφωνο ψήφισμα για το νοσοκομείο και κάλεσμα σε απεργία

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα υπέρ της ενίσχυσης του νοσοκομείου και των δημόσιων δομών Υγείας, καλώντας φορείς και πολίτες σε κοινή δράση για πλήρη στελέχωση και γενική κινητοποίηση.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Η ασθενής με Έμπολα δεν είχε ταξιδέψει στο Κονγκό

Η ελβετική κυβέρνηση διαψεύδει ότι ασθενής με Έμπολα στη Νιγηρία είχε ταξιδέψει στη ΛΔ Κονγκό, τονίζοντας ότι η γυναίκα, σύζυγος Ελβετού διπλωμάτη, πιθανόν μολύνθηκε κατά τη διαμονή της στην Ουγκάντα.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλά στην υγεία του ο Γ. Κώτσηρας – Αδιαθεσία στη Βουλή

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία στη Βουλή, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.
Δοκιμαστικός σωλήνας MPOX
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Απίθανη η περαιτέρω εξάπλωση του ιού Σαμόντα μετά το πρώτο κρούσμα στη Γαλλία

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι το πρώτο κρούσμα του ιού Σαμόντα σε άνθρωπο είναι μεμονωμένο και απίθανο να εξαπλωθεί περαιτέρω, παρακολουθώντας ωστόσο την κατάσταση. Ο ιός μεταδίδεται συνήθως από μολυσμένες σκνίπες σε ζώα.