ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μέττε Φρεντέρικσεν συνέντευξη

Φρεντέρικσεν: Η Ρωσία δεν θέλει ειρήνη, βομβαρδίζει τη νύχτα

Η Μέτε Φρεντέρικσεν τόνισε πως η Ρωσία αποδεικνύει την απουσία πρόθεσης για ειρήνη, βομβαρδίζοντας την Ουκρανία παρά τις δηλώσεις για διαπραγματεύσεις.

Οι πρόσφατες επιθέσεις στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου απέδειξαν ότι η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη, δήλωσε σήμερα η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν.

"Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Πούτιν μιλά για διαπραγματεύσεις, μετά βομβαρδίζει την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας", δήλωσε η Φρεντέρικσεν στους δημοσιογράφους σε συνάντηση των ηγετών των σκανδιναβικών χωρών που πραγματοποιείται στη Φινλανδία.

Η Ρωσία εξαπέλυσε τη νύχτα αυτό που η ουκρανική πολεμική αεροπορία χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πόλεμο έως τώρα.

Η Φρεντέρικσεν δήλωσε ότι οι σκανδιναβοί ηγέτες συμφώνησαν ότι οι χώρες τους θα στηρίξουν την Ουκρανία για όσο καιρό χρειαστεί, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη θα μπορούσε να σημαίνει στρατιωτική βοήθεια, επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας και συνεργασία με τις ουκρανικές εταιρίες.

Σε σχέση με το Μεσανατολικό, η Δανή πρωθυπουργός δήλωσε ότι "πρέπει να ασκήσουμε πίεση στο Ισραήλ, είναι απαράδεκτο να μην εισέρχεται η (ανθρωπιστική) βοήθεια" στη Λωρίδα της Γάζας. 

Η Φρεντέρικσεν δήλωσε επίσης ότι "δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα τώρα να αναγνωρίσουμε την Παλαιστίνη ως κράτος".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες εκρήξεις στο Κίεβο μετά από προειδοποίηση για ρωσικούς πυραύλους

Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε ξημερώματα στο Κίεβο, με ρωσικούς πυραύλους και drones να πλήττουν την πόλη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο. Κατέρρευσε 9ώροφη πολυκατοικία στη Ντεσνιάνσκι με εγκλωβισμένους πολίτες.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους σε Ουκρανία, ζημιές στη Ρουμανία

Η Ρωσία επιτέθηκε τη νύχτα στην Ουκρανία με 619 drones και 47 πυραύλους, με στόχο κυρίως το Ντνίπρο. Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε τα περισσότερα. Συντρίμμια drone έπεσαν και στη ρουμανική πόλη Γαλάτσι, προκαλώντας ζημιές.