ΓΔ: 2259.13 -0.64% Τζίρος: 411.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Η σημαία της Σερβίας κυματίζει στον ουρανό.

Επεισόδια στη βουλή της Σερβίας από βουλευτές της αντιπολίτευσης

Η αίθουσα γέμισε καπνό, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική ωστόσο η πρόεδρος της βουλής αρνήθηκε να διακόψει την συνεδρίαση.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η αίθουσα συνεδριάσεων της σερβικής βουλής. Βουλευτές της αντιπολίτευσης αντιδρώντας στην ημερήσια διάταξη που υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία προσπάθησε να διακόψει την συνεδρίαση πετώντας καπνογόνα, ανάβοντας πυρσούς και εκσφενδονίζοντας αυγά κατά των βουλευτών της συμπολίτευσης. 

Η αίθουσα γέμισε καπνό, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική ωστόσο η πρόεδρος της βουλής αρνήθηκε να διακόψει την συνεδρίαση επισημαίνοντας ότι «θα αντισταθεί στην προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας». Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ανήρτησαν πανό όπου αναγράφονταν «Η Σερβία ξεσηκώνεται για να πέσει το καθεστώς». Από την έναρξη της συνεδρίασης η αντιπολίτευση με σφυρίχτρες και ντουντούκες προσπαθούσε να εμποδίσει την ομαλή εξέλιξη της. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητάνε να αποτελέσει η παραίτηση του πρωθυπουργού Μίλος Βούτσεβιτς, που υπεβλήθη στις 28 Ιανουαρίου, το μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία. Αντιθέτως στην ημερήσια διάταξη τέθηκαν 62 νομοσχέδια γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Η πρόεδρος της βουλής 'Ανα Μπρναμπιτς ισχυρίζεται ότι κατά την ρίψη καπνογόνων τραυματίστηκε στο κεφάλι μία βουλευτής η οποία η οποία βρίσκεται στο έκτο μήνα εγκυμοσύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές στο Κόσοβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στο Κόσοβο

Σε νέες εκλογές οδηγείται το Κόσοβο καθώς και η δεύτερη απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης απέτυχε, με τον Γκλάουκ Κονιούφτσα να μην εξασφαλίζει πλειοψηφία στη βουλή. Η πρόεδρος Οσμάνι αναμένεται να προκηρύξει εκλογές σύντομα.
Θεόδωρος Λιβάνιος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβάνιος: Η ψήφιση για ψήφο Αποδήμων, νίκη για τους Έλληνες εξωτερικού

Ο Θ. Λιβάνιος τόνισε πως το νέο νομοσχέδιο για ψήφο απόδημων Ελλήνων αποτελεί νίκη για τους Έλληνες του εξωτερικού και όχι για την κυβέρνηση, χωρίς να αλλάζει το εκλογικό σύστημα, απλώς δίνει δικαίωμα εκλέγεσθαι στους απόδημους.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελ. Καραγεωργοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας

Η Ελένη Καραγεωργοπούλου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Πλεύση Ελευθερίας και θα συνεχίσει ως ανεξάρτητη βουλευτής, επικαλούμενη πολιτικές διαφορές και την ανάγκη ουσιαστικού κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ρίγα πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Λετονία: Αναβάλλεται η ψηφοφορία για αποχώρηση από τη Σύμβαση Κωνσταντινούπολης

Η Λετονία ανέβαλε την ψηφοφορία για την αποχώρησή της από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ως τις επόμενες εκλογές. Η πρωθυπουργός εξέφρασε ικανοποίηση, ενώ αντιπολίτευση και ένα συντηρητικό κόμμα είχαν στηρίξει την αποχώρηση.
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο Λεκορνί δεν απέκλεισε συμφωνία για αποφυγή νέων εκλογών

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Λεκορνί δεν απέκλεισε συμφωνία σήμερα για αποτροπή νέων εκλογών, επισημαίνοντας βούληση για σύγκλιση στον προϋπολογισμό 2026. Τόνισε τη σημασία μείωσης ελλείμματος και κάλεσε τα κόμματα σε υπευθυνότητα.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα σύνθεση κοσμητόρων και γραμματέων στη Βουλή μετά την ψηφοφορία

Η Ολομέλεια της Βουλής εξέλεξε τους νέους κοσμήτορες και γραμματείς για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, με την πλειονότητα των ψήφων να συγκεντρώνεται σε υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ συμμετείχαν και στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ.