ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Ταμείο 4 δισ. δολ. κατά του κορονοϊού δημιουργεί η Ρωσία

Και η Μόσχα στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού με δημιπουργία ειδικού ταμείου προστασίας της οικονομίας της.

Η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα ταμείο 300 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (4 δισεκ. δολάρια) για να προσπαθήσει να προστατέψει την οικονομία της από το σοκ του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Η Μόσχα έχει ανακοινώσει πως μπορεί να μην επιτύχει φέτος τους στόχους που έχει θέσει για την ανάπτυξή της και οι παγκόσμιες αγορές έχουν πληγεί από τον αντίκτυπο του κορονοϊού. Η μεγάλη πτώση στην τιμή του πετρελαίου, του κύριου εξαγωγικού προϊόντος της Ρωσίας, έχει καταστήσει ιδιαίτερα ευάλωτη τη Ρωσία, με την ισοτιμία του ρουβλιου να έχει πέσει στο χαμηλότερο σημείο των τεσσάρων τελευταίων ετών έναντι του δολαρίου.

Ο Μισούστιν δήλωσε πως τα νέα μέτρα στήριξης θα περιλάβουν φοροαπαλλαγές για τις τουριστικές εταιρείες και τις αερογραμμές και πως η Ρωσία θα επεκτείνει το πρόγραμμα της δανειοδότησης των επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους.

Η Ρωσία έχει 63 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και κατασκευάζει ένα νέο νοσοκομείο έξω από τη Μόσχα για να προετοιμασθεί για ενδεχόμενη αύξηση των αριθμών. Αυτό κατασκευάζεται επιπλέον του νοσοκομείου στο οποίο έγιναν πρόσφατα μετατροπές ώστε να νοσηλεύονται εκεί μόνο θύματα του κορ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Στενές επαφές Ρωσίας-ΗΠΑ επιβεβαιώνει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον διατηρούν στενές υψηλόβαθμες επαφές, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ριαμπκόφ, σημειώνοντας ότι η πρόοδος στις διμερείς σχέσεις παραμένει αργή και δύσκολη.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Δεν σκοπεύουμε σε ενέργειες που απειλούν τη στρατηγική σταθερότητα

Η Ρωσία διαβεβαιώνει ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη «στρατηγική σταθερότητα» και ενημέρωσε τις χώρες για τη δοκιμή του πυραύλου Sarmat. Ο Πούτιν ανακοίνωσε την ανάπτυξή του μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Κίνα στις 19-20 Μαΐου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί την Κίνα στις 19-20 Μαΐου για συνομιλίες με τον Σι Τζινπίνγκ σχετικά με την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ρωσίας-Κίνας και την ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά θέματα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έκδοση Ουκρανού από την Ισπανία στη Γερμανία για ρωσική κατασκοπεία

Ουκρανός ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ Ρωσίας εκδόθηκε από Ισπανία στη Γερμανία και τελεί υπό κράτηση. Συνελήφθη κοντά στην Αλικάντε τον Μάρτιο, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και τώρα εκδόθηκε βάσει εντάλματος της γερμανικής δικαιοσύνης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η ρωσική επίθεση στο Κίεβο απειλεί τις ειρηνευτικές προσπάθειες

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως η φονική ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία στο Κίεβο ίσως δυσκολέψει την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στον πόλεμο. Δήλωσε πως τόσο εκείνος όσο και ο Σι Τζινπίνγκ επιθυμούν τον τερματισμό των εχθροπραξιών.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο στη ρωσική πόλη Ριαζάν

Ουκρανικά drones χτύπησαν διυλιστήριο στη Ριαζάν, 200 χλμ. από τη Μόσχα, προκαλώντας πυρκαγιά, σύμφωνα με τον διοικητή μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Επιβεβαίωσε πλήγματα και σε 23 στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία και κατεχόμενα εδάφη.