ΓΔ: 2218.78 0.57% Τζίρος: 182.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:18:39
Φώτο: Shutterstock

Ξεκινούν σήμερα οι δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού

Εντός της ημέρας θα λάβει το πειραματικό εμβόλιο ο πρώτος συμμετέχων στη δοκιμή του πειραματικού εμβολίου για την πρόληψη του κοροναϊού, στις ΗΠΑ. Μάχη με τη Γερμανία για την αποκλειστικότητα.

Οι κλινικές δοκιμές για την αποτίμηση της αποτελεσματικότητας εμβολίου για την πρόληψη του νέου κορονοϊού ξεκινούν σήμερα Δευτέρα στις ΗΠΑ, μετέδωσε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ο πρώτος συμμετέχων στη δοκιμή, που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και διεξάγεται στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας Kaiser Permanente της Ουάσινγκτον, θα λάβει το πειραματικό εμβόλιο εντός της ημέρας, διευκρίνισε το AP.

Για τις δοκιμές, την εξακρίβωση τυχόν παρενεργειών, την πιστοποίηση και την έκδοση άδειας για τη διάθεση οποιουδήποτε εμβολίου θα απαιτηθούν από 12 ως 18 μήνες, τονίζει το Ασόσιεϊτιντ Πρες, επικαλούμενο αξιωματούχους του δημόσιου συστήματος υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η αποκλειστικότητα ενός εμβολίου κατά του κοροναϊού αποτελεί σημείο διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας. Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί το εμβόλιο κατά του κοροναϊού να αποκτηθεί μόνο από τις ΗΠΑ κάτι που προσπαθεί να αποτρέψει το Βερολίνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

κράνος ΕΕ άμυνας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί έφεδροι προτείνουν ευρωπαϊκές δυνάμεις στη Γροιλανδία κατά Τραμπ

Η Ένωση Εφέδρων των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων προτείνει αποστολή ευρωπαϊκών δυνάμεων στη Γροιλανδία για να αποτραπεί ενδεχόμενη αμερικανική κατάληψη, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή ενότητα και παρουσία.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία και Γερμανία εξετάζουν ΝΑΤΟϊκή παρουσία στη Γροιλανδία κατά ΗΠΑ

Ευρωπαϊκές χώρες, με ηγέτιδα τη Βρετανία και τη Γερμανία, εξετάζουν αύξηση στρατιωτικής παρουσίας στη Γροιλανδία, για να δείξουν στις ΗΠΑ ότι λαμβάνουν σοβαρά την ασφάλεια στην Αρκτική. Η Γερμανία προτείνει κοινή αποστολή ΝΑΤΟ εκεί.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανικό κοινό αποδοκιμάζει τις αμερικανικές κινήσεις στη Βενεζουέλα

Οι Γερμανοί αποδοκιμάζουν τις ενέργειες ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και αμφισβητούν τη στάση Βερολίνου. Μόνο το 15% θεωρεί πλέον αξιόπιστη την Αμερική, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για την ασφάλεια της Ευρώπης και ζητούν ισχυρότερη ΕΕ.
Πύλη του Βρανδεμβούργου
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βερολίνο εκφράζει μεγάλη ανησυχία για τη Βενεζουέλα

Το γερμανικό ΥΠΕΞ παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και δεν σχολιάζει την αμερικανική στάση. Πολιτικές αντιδράσεις εκφράζονται στη Γερμανία, ενώ ζητείται ευρωπαϊκή αυτονομία στην εξωτερική πολιτική.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Ευρώπη πρέπει να διεκδικήσει τα συμφέροντά της για ειρήνη το 2026

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να υπερασπίζεται πιο δυναμικά τα συμφέροντά της ενόψει ρωσικής επιθετικότητας και μεταβαλλόμενων δεσμών με τις ΗΠΑ, ενώ η Γερμανία ενίσχυσε αμυντικές δαπάνες από το 2023.