ΓΔ: 2614.85 0.06% Τζίρος: 105.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:35:35
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Ευρώπη, με φόντο τη σημαία της ΕΕ.

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ

Το Δικαστήριο διευκρινίζει ότι η αποδοχή της αρμοδιότητας του διεθνούς δικαστικού οργάνου από το Ισραήλ δεν είναι απαραίτητη.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς Μοχάμεντ Ντιάμπ Ιμπραχίμ Αλ-Μάσρι, τον επονομαζόμενο Μοχάμεντ Ντέιφ, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον μέχρι πρότινος υπουργό Αμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ.

Το Δικαστήριο διευκρινίζει ότι η αποδοχή της αρμοδιότητας του διεθνούς δικαστικού οργάνου από το Ισραήλ δεν είναι απαραίτητη.

«Το Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά δύο ιδιωτών, του κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου και του κ. Γιόαβ Γκάλαντ, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου τα οποία διαπράχθηκαν τουλάχιστον από τις 8 Οκτωβρίου 2023 μέχρι τουλάχιστον τις 20 Μαΐου 2024, ημερομηνία κατά την οποία η κατηγορούσα αρχή κατέθεσε τα αιτήματα για την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Χωριστή ανακοίνωση αναφέρεται στην έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Μοχάμεντ Ντέιφ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Εγκρίθηκε νόμος θανατικής ποινής για τρομοκρατία

Η Βουλή του Ισραήλ ενέκρινε νόμο που καθιερώνει τη θανατική ποινή για Παλαιστίνιους καταδικασμένους για φονικές επιθέσεις, υλοποιώντας δέσμευση της κυβέρνησης Νετανιάχου. Ο νόμος πέρασε με 62 ψήφους υπέρ και 48 κατά.
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Δώδεκα Ισραηλινοί κατηγορούνται για λαθρεμπόριο προς τη Χαμάς

Δώδεκα Ισραηλινοί και μια εταιρεία κατηγορούνται για λαθρεμπόριο προϊόντων, όπως τσιγάρα, iPhones και ανταλλακτικά προς τη Χαμάς στη Γάζα από το 2025, καθώς και για παροχή βοήθειας σε εχθρό εν καιρώ πολέμου, ανακοίνωσε το Υπ. Δικαιοσύνης.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κνεσέτ εγκρίνει σε πρώτη ανάγνωση τη θανατική ποινή για τρομοκράτες

Η Κνέσετ ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση νομοσχέδιο που προβλέπει τη θανατική ποινή για τρομοκρατικές επιθέσεις, στοχεύοντας ιδιαίτερα Παλαιστίνιους δράστες. Υπερψήφισαν 39, κατά 16, υπό πιέσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της κυβέρνησης.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Έκδοση δύο κατηγορούμενων για ναρκωτικά από Κόστα Ρίκα στις ΗΠΑ

Η Κόστα Ρίκα εξέδωσε στις ΗΠΑ δύο φερόμενα μέλη της Clan del Golfo, μεταξύ των οποίων τον «σημαντικότερο» διακινητή ναρκωτικών στη χώρα. Οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τρεις θανατοποινίτες εκτελέστηκαν μέσα σε 24 ώρες

Δύο θανατοποινίτες εκτελέστηκαν σε Τενεσί και Οκλαχόμα, ενώ επίκειται και τρίτη εκτέλεση, για πρώτη φορά έπειτα από 16 χρόνια στις ΗΠΑ. Οι εκτελέσεις έγιναν με θανατηφόρο ένεση σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για τη Θανατική Ποινή.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή Τραμπ κατά Χάρβαρντ για τις διαδηλώσεις Ισραήλ

Ομοσπονδιακός δικαστής της Βοστόνης απέρριψε την αγωγή της κυβέρνησης Τραμπ κατά του Χάρβαρντ για ανοχή σε αντισημιτικές ενέργειες υπέρ Παλαιστινίων, κρίνοντας πως δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία για παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων.