ΓΔ: 2370.13 1.00% Τζίρος: 436.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:35

Μπέρμποκ: Οι αμερικανικοί πύραυλοι στη Γερμανία, αποτρεπτικός παράγοντας

«Το να κάνουμε εξωτερική πολιτική σήμερα σημαίνει να αναγνωρίσουμε ότι η αρχή της ελπίδας δεν θα μας προστατεύσει από τη Ρωσία του Πούτιν», είπε.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Aναλένα Μπέρμποκ υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά τη συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε γερμανικό έδαφος. Μιλώντας για την ανάγκη ανάπτυξης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία, ανέφερε την απειλή που θέτει η Ρωσία για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

«Το να κάνουμε εξωτερική πολιτική σήμερα σημαίνει να αναγνωρίσουμε ότι η αρχή της ελπίδας δεν θα μας προστατεύσει από τη Ρωσία του Πούτιν», είπε.

Η υπουργός πιστεύει ότι η Γερμανία προστατεύει τώρα τον εαυτό της επενδύοντας στη δική της ασφάλεια και δύναμη. «Και αυτό περιλαμβάνει την απόφαση να αναπτυχθούν αμερικανικά οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς», πρόσθεσε.

Η Μπέρμποκ τόνισε ότι η Γερμανία χρειάζεται ένα «αξιόπιστο αποτρεπτικό μέσο» κατά της Ρωσίας, «το οποίο προστατεύει επίσης τους Πολωνούς, τους λαούς της Βαλτικής και τους Φινλανδούς – τους εταίρους μας που μοιράζονται άμεσα σύνορα με τη Ρωσία και έχουν βιώσει πώς χρησιμοποιεί υβριδικά μέτρα στα σύνορα τους τελευταίους μήνες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς ανησυχεί για θανάτους πολιτών από πράκτορες μετανάστευσης στις ΗΠΑ

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, εξέφρασε ανησυχία για τη βία στις ΗΠΑ και ζήτησε πλήρη διερεύνηση του θανάσιμου πυροβολισμού πολίτη από πράκτορες ICE στη Μινεάπολη, τονίζοντας την ανάγκη διαφάνειας.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ματαιώνεται πιθανώς η συνάντηση Μερτς-Τραμπ στο Νταβός λόγω καθυστέρησης

Η συνάντηση του Φρίντριχ Μερτς με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός μάλλον ακυρώνεται λόγω καθυστέρησης άφιξης του Τραμπ, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος στο προεδρικό αεροπλάνο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Οι δασμοί απειλούν τις σχέσεις με ΗΠΑ, στηρίζουμε Δανία-Γροιλανδία

Ο καγκελάριος Μερτς εξέφρασε στήριξη σε Δανία και Γροιλανδία, τονίζοντας πως ως μέλος του ΝΑΤΟ δεσμεύεται για την ασφάλεια στην Αρκτική, ενώ προειδοποίησε ότι οι απειλές για δασμούς βλάπτουν τις διατλαντικές σχέσεις.
Γερμανικός στρατός παρέλαση
ΔΙΕΘΝΗ

Bild: Αιφνίδια αποχώρηση των Γερμανών στρατιωτικών από την Γροιλανδία

Η αποστολή, εγκατέλειψε τη Γροιλανδία μόλις 44 ώρες μετά την άφιξή της, παρά το γεγονός ότι από το Βερολίνο διαβεβαίωναν χθες πως η παραμονή τους θα διαρκούσε περισσότερο από το αρχικά προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
ΗΠΑ και ΕΕ σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα καταλάβουν τη Γροιλανδία με τη βία

Ο ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να καταλάβουν τη Γροιλανδία δια της βίας και τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι μπορούν να αναλάβουν μόνοι τους την ασφάλεια στην Αρκτική, απορρίπτοντας ανησυχίες για προσάρτηση.