ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο

Ταγιάνι: Εργαζόμαστε με στόχο τη μείωση της έντασης στην Ερυθρά θάλασσα

«Η αναφορά μας είναι σε ευρωπαϊκή αποστολή διαφορετική από την σημερινή, με διαφορετικούς κανόνες ενεργοποίησης με την συμμετοχή και της Γαλλίας, αποτελεί βραχυπρόθεσμο στόχο», εξήγησε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

«Η κατάσταση στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας είναι πολύπλοκη, εμείς εργαζόμαστε με στόχο την μείωση της έντασης», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι. Ακόμα, υπογράμμισε ότι «η Ιταλία καταβάλλει προσπάθειες οι οποίες αποσκοπούν στην έγκριση μας ευρωπαϊκής στρατιωτικής αποστολής».

«Η αναφορά μας είναι σε ευρωπαϊκή αποστολή διαφορετική από την σημερινή, με διαφορετικούς κανόνες ενεργοποίησης με την συμμετοχή και της Γαλλίας, αποτελεί βραχυπρόθεσμο στόχο», εξήγησε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας. Ο Αντόνιο Ταγιάνι, τέλος, δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι «για ενδεχόμενη συμμετοχή της Ιταλίας σε στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις θα χρειαζόταν το "πράσινο φως" από το κοινοβούλιο της Ρώμης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Πέντε θάνατοι από καύσωνα σε 24 ώρες

Πέντε θύματα άφησε στην Ιταλία το νέο κύμα καύσωνα, με 25 πόλεις σε ύψιστο συναγερμό. Από αύριο αναμένονται ισχυρές βροχές στα βόρεια. Μουσεία, γυμναστήρια και πολιτιστικά κέντρα λειτουργούν δωρεάν ως καταφύγια δροσιάς.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: «Δεν έχω αντιαμερικανική στάση ούτε ήμουν υποταγμένη»

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως δεν είναι αντιαμερικανίδα, ούτε υπήρξε ποτέ υποταγμένη, επισημαίνοντας τη σημασία της ενότητας της Δύσης. Σχολιάζοντας δηλώσεις του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε την ανάγκη σαφούς ενημέρωσης και προσοχής.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Αγνοείται στη λίμνη Βίκο ο σύζυγος υπουργού

Ο σύζυγος της Ιταλίδας υπουργού Οικογένειας, Λουίτζι Καβαλάρι, αγνοείται στη λίμνη Βίκο, 80 χλμ. από τη Ρώμη, αφού έπεσε από βάρκα όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του. Δεν έχει διευκρινιστεί πώς βρέθηκε στο νερό.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου

Η ιταλική κυβέρνηση χαιρετίζει τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των ΗΠΑ, και υπογραμμίζει τη σημασία της εκεχειρίας και της διαρκούς ειρήνης. Η Ιταλία δηλώνει πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο Αούν επικροτεί τις γαλλοϊταλικές προσπάθειες για νέο συνασπισμό

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, χαιρέτισε τις προσπάθειες Γαλλίας και Ιταλίας για τη δημιουργία πολυεθνικού συνασπισμού που θα αντικαταστήσει τη δύναμη του ΟΗΕ, η οποία λήγει το 2026, τονίζοντας τη στήριξη στη σταθερότητα της χώρας.