ΓΔ: 2130.37 -2.43% Τζίρος: 317.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
σημαία της Κίνας
Φώτο: Shutterstock

Επίσκεψη του Κινέζου ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γι σε Ιταλία και Ελβετία

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γι θα επισκεφθεί Ιταλία και Ελβετία από Τρίτη ως 12 Οκτωβρίου, με αφορμή τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κίνας-Ιταλίας και τον στρατηγικό διάλογο με την Ελβετία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία και την Ελβετία από την Τρίτη έως τις 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η επίσκεψη του κ. Γουάνγκ εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κίνας-Ιταλίας, καθώς και στον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών Κίνας και Ελβετίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν στο Πεκίνο

Ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε την τέταρτη επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εμπορικές ανισορροπίες. Θα συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ Πέμπτη και Παρασκευή, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.
Σημαίες ΕΕ και Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιδιώκει την αντιπαράθεση

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι προειδοποίησε την Ευρωπαία ομόλογό του για τους κινδύνους μιας «αντιπαράθεσης», καθώς το Πεκίνο θέλει να εμφανιστεί ως σταθερό αντίβαρο έναντι της Ουάσινγκτον.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανικό σούπερ τάνκερ διέπλευσε το Χορμούζ με προορισμό την Κίνα

Ένα ακόμη τάνκερ με 2 εκατ. βαρέλια ιρανικού πετρελαίου πέρασε το Στενό του Χορμούζ με προορισμό την Ασία, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον πέντε τα πλοία από το Φεβρουάριο. Το Ιράν συνεχίζει τις εξαγωγές παρά τις διεθνείς κυρώσεις.
Πετρέλαιο και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Τα μέτρα κρατών για συγκράτηση τιμών καυσίμων λόγω πετρελαίου

Καθώς οι τιμές ενέργειας αυξάνονται, χώρες της Ασίας και της Ευρώπης λαμβάνουν μέτρα όπως πλαφόν στις τιμές και αποδέσμευση αποθεμάτων. Κροατία και Ουγγαρία εφαρμόζουν πλαφόν στη βενζίνη και το ντίζελ για να περιορίσουν τις επιπτώσεις.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Δεν έχω επαρκή στοιχεία για όσα έγιναν στο Ιράν

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να τοποθετηθεί σχετικά με τα γεγονότα στο Ιράν, τονίζοντας πως η Ιταλία δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο και ότι οι κανόνες διεθνούς δικαίου δεν τηρούνται πλέον.