ΓΔ: 2069.6 0.80% Τζίρος: 201.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Αμφισβητεί η Ρωσία την εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

Η Παλαιστινιακή Αρχή διέκοψε όλες τις σχέσεις με τις HΠΑ και το Ισραήλ, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν την ασφάλεια, μετά την απόρριψη του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή που πρότεινε ο Τραμπ.

Το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή που παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι αντίθετο με αρκετά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, αμφισβητώντας τη δυνατότητα να εφαρμοστεί το σχέδιο.

Η Παλαιστινιακή Αρχή διέκοψε όλες τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν την ασφάλεια, μετά την απόρριψη του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή που πρότεινε ο Τραμπ.

«Βλέπουμε την αντίδραση από τους Παλαιστίνιους, βλέπουμε την αντίδραση ενός μεγάλου εύρους αραβικών κρατών που έχουν συνταχθεί με τους Παλαιστίνιους απορρίπτοντας το σχέδιο. Αυτό, προφανώς, κάνει κάποιον να σκεφθεί για τη δυνατότητά του να εφαρμοστεί», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υψηλή τάση πυλώνες ρεύματος
ΔΙΕΘΝΗ

Ηλεκτροδότηση επανήλθε σε ρωσοκρατούμενες περιοχές της Ζαπορίζια

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε για ώρες σε περιοχές της Ζαπορίζια που τελούν υπό ρωσικό έλεγχο λόγω ουκρανικών drones, αλλά η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε. Στη Χερσώνα, περίπου 38.000 άτομα έμειναν χωρίς ρεύμα.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πρώτη αναφορά επίθεσης drone σε πόλη της Σιβηρίας

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε βιομηχανική εγκατάσταση στο Τιούμεν της Σιβηρίας, με τις αρχές να ανακοινώνουν τον εντοπισμό και εξουδετέρωση τριών drones. Η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει ευθύνη για το περιστατικό.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας-Ινδίας ξεκίνησαν στο Ρατζαστάν

Η Ρωσία και η Ινδία ξεκίνησαν στο Ρατζαστάν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις "Indra 2025", με στόχο τη βελτίωση της συνεργασίας σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν έως τις 15 Οκτωβρίου.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπεσε κοντά σε πυρηνικό σταθμό χωρίς ζημιές

Η ρωσική Rosenergoatom ανακοίνωσε κατάρριψη ουκρανικού drone που αποπειράθηκε να πλήξει τον πυρηνικό σταθμό Νοβοβαρόνεζ στο Βαρόνεζ. Δεν σημειώθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί, ούτε αλλαγές στα επίπεδα ραδιενέργειας.
Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Αναμένουμε διευκρινίσεις για πιθανική προμήθεια Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Η Ρωσία ζήτησε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ σχετικά με ενδεχόμενη αποστολή πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Ο Τραμπ είπε ότι θέλει να γνωρίζει τα σχέδια της Ουκρανίας πριν αποφασίσει.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η Μόσχα ανέκοψε 210 ουκρανικά drones σε μαζική επίθεση Κιέβου

Η Ρωσία δήλωσε ότι αναχαίτισε 210 ουκρανικά drones σε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις του Κιέβου από το 2022, εξουδετερώνοντας κυρίως πάνω από το Κουρσκ και το Μπέλγκοροντ, καθώς και 16 drones στη Μαύρη Θάλασσα σήμερα το πρωί.