ΓΔ: 2262.24 -1.44% Τζίρος: 122.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:44:41
Φωτο: ΑΠΕ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Εν αναμονή της αντίδρασης μετά τη χθεσινή διόρθωση

Επιστροφή σε πιο φυσιολογικές συνθήκες για την αγορά αναμένουν οι αναλυτές, τονίζοντας ότι η χθεσινή διόρθωση ήταν μία φυσιολογική εξέλιξη. Χωρίς το μέρισμα διαπραγματεύεται η Mytilineos.

Η διόρθωση που όλοι περίμεναν κατέφθασε τελικά χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών μετά το ράλι που έχει καταγράψει η αγορά τόσο από την αρχή του έτους όσο και μετά την πρώτη εκλογική διαδικασία. 

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας ήταν προεξοφλημένη και ως εκ τούτου δεν είχε για το ΧΑ την ίδια δυναμική όπως το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης, με τους αναλυτές πάντως να μην ανησυχούν και να υπογραμμίζουν ότι το μεσοπρόθεσμο momentum δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς τόσο η αγορά όσο και η οικονομία έχουν όλα τα εχέγγυα προκειμένου να συνεχίσουν να υπεραποδίδουν. 

Θετική πορεία υποδεικνύουν για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες τα προθεσμιακά συμβόλαια με τον DAX να ενισχύεται 0,49%, τον FTSE 100 να έχει κέρδη 0,60%, ενώ 0,72% υψηλότερα κινείται ο CAC 40

Ανοδικές τάσεις, μετά τη χθεσινή πτώση, επικρατούν στα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,30%. Στη χθεσινή συνεδρίαση ο Dow Jones έχασε 0,04% και έκλεισε στις 33.714,71 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,45% στις 4.328,82 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq δέχθηκε μεγαλύτερες πιέσεις και αποδυναμώθηκε 1,16% στις 13.335,78 μονάδες.

«Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών της ΕΕ δείχνουν θετικό άνοιγμα σήμερα εν όψει των ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων, με την εγχώρια αγορά να είναι πιθανό να ανακάμψει μετά τη χθεσινή πτώση, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν την πολιτική σταθερότητα και τις σταθερές οικονομικές προοπτικές», σημειώνει στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities

Από την πλευρά της η Euroxx τονίζει ότι «Αναμένουμε ότι η αγορά θα ανακάμψει σήμερα μετά το χθεσινό sell-off». 

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Mytilineos διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το μέρισμα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στο Χρηματιστήριο με τις τράπεζες να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις

Ο Γενικός Δείκτης διευρύνει τις απώλειες στο 1,45%, στις 2.262,14 μονάδες, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων. Ο δείκτης τραπεζών χάνει 2,49%, με Eurobank -3,20%, ΕΤΕ -2,84%, Alpha -2,15% και Πειραιώς -2,12%.
Χρηματιστηριακές αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Πωλητές οι ξένοι, αγοραστές οι Έλληνες στο ΧΑ για τρεις συνεχόμενους μήνες

Στα 101,1 εκατ. οι εκροές των ξένων, στο ίδιο ποσό οι εισροές των Ελλήνων από την αρχή του έτος με το ενδιαφέρον για τη στάση που θα κρατήσουν οι ξένοι θεσμικοί να στρέφεται στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
MARKET MAKER

Turbo η ΔΕΗ, ΟΤΕ χωρίς άγχος, ο χρησμός της MSCI και η αφύπνιση της Ξυλεμπορία

Την Τρίτη η MSCI δίνει τον τόνο για την ελληνική αγορά, την ώρα που οι εξελίξεις, με τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες, η αύξηση κεφαλαίου της Trastor και η Τράπεζα Κύπρου μπαίνουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

«Αναταράξεις» στο ΧΑ σήμερα με -1,11% αλλά με κέρδη +4,18% η εβδομάδα

Πτωτικό κλίμα επικράτησε σήμερα στο Χρηματιστήριο, λόγω ρευστοποιήσεων κερδών μετά από τετραήμερη άνοδο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.280,09 μονάδες με πτώση 1,11%, ενώ εβδομαδιαία ενισχύθηκε κατά 4,18%.