ΓΔ: 2259.96 -1.54% Τζίρος: 149.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:52:41
Φωτο: Shutterstock

Με «ηγέτη» τη μετοχή του ΟΤΕ συνεχίζει η άνοδος για το Χρηματιστήριο

Κέρδη που ξεπερνούν το 3% εμφανίζει η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Σημαντικές πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές με εξαίρεση την Alpha Bank.

Με ένα ανοδικό ξέσπασμα για τη μετοχή του ΟΤΕ, μετά από αρκετό διάστημα υποαπόδοσης σε σύγκριση με τον Γενικό Δείκτη, αλλά και πολύ καλή πορεία για τις περισσότερες μετοχές μέσης και υψηλής κεφαλαιοποίησης η αγορά συνεχίζει να κινείται με θετικό πρόσημο, χωρίς όμως κάποια επιθετική έξαρση από πλευράς των αγοραστών. 

Διατηρείται το καλό κλίμα στην Ευρώπη, με τους αναλυτές να εμφανίζονται διχασμένοι αναφορικά με τις προθέσεις της ΕΚΤ και να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε δύο αυξήσεις επιτοκίων, μία τον Ιούλιο και μία τον Σεπτέμβριο. Κέρδη 0,56% για τον Stoxx 600, με τον DAX να ακολουθεί πιο συγκρατημένη πορεία και να ενισχύεται 0,40%. Στασιμότητα για τα futures της Wall Street, όπου ο S&P 500 ενισχύεται μόλις 0,06%. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 15:22 εμφανίζει κέρδη 0,29% στις 1.272,80 μονάδες, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 1.268,37 μονάδων (-0,06%) και του υψηλού των 1.280,16 μονάδων (+0,87%), με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 78,9 εκατ. ευρώ και 63 μετοχές να κινούνται ανοδικά έναντι 56 που υποχωρούν. Άνοδος 0,40% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης κινείται 0,95% υψηλότερα. 

Διευρύνονται οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη με πτώση 1,02%, καθώς η Alpha Bank ενισχύεται 0,13%, η Eurobank κινείται στο -1,29%, η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί 2,07%, η Τρ. Πειραιώς έχει πτώση 1,33% και η Attica Bank έχει ενίσχυση 0,62%. Σε report της η Goldman Sachs αναφέρεται στο πρόσφατο road show που πραγματοποίησε και στο οποίο συμμετείχαν και οι 4 συστημικές τράπεζες, τονίζοντας ότι ο συνολικός απολογισμός ήταν θετικός και αναφερόμενη εκτενώς στα σημεία τα οποία εστίασαν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές. 

«Έκρηξη» για τη μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνούν το 3%, ενώ ο ΟΠΑΠ ενισχύεται 1,40%, η Coca-Cola HBC αφού κατόρθωσε να γυρίσει σε θετική πορεία μαζεύει τα κέρδη της στο 0,04%, ενώ αντίθετα αρνητική στροφή καταγράφεται στη μετοχή της ΔΕΗ που υποχωρεί έστω και οριακά στο -0,10%. Υψηλότερα του 2% η μετοχή της Motro Oil. Έντονη μεταβλητότητα για τον τίτλο της Ελλάκτωρ ο οποίος, όμως, κινείται πλέον με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα για Τιτάν, Viohalco, ΕΛΠΕ, ElvalHalcor, Jumbo και Mytilineos. 

Σε ισχυρή ανοδική τροχιά αρκετές μετοχές και στη μέση κεφαλαιοποίηση, με τον ΑΔΜΗΕ να ενισχύεται άνω του 5%, μετά τα ιδιαίτερα θετικά μεγέθη 3μηνου, άνω του 3% η Ιντρακάτ, ενώ κοντά στο 2% ενισχύεται η ΑΒΑΞ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στο Χρηματιστήριο με τις τράπεζες να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις

Ο Γενικός Δείκτης διευρύνει τις απώλειες στο 1,45%, στις 2.262,14 μονάδες, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων. Ο δείκτης τραπεζών χάνει 2,49%, με Eurobank -3,20%, ΕΤΕ -2,84%, Alpha -2,15% και Πειραιώς -2,12%.
Χρηματιστηριακές αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Πωλητές οι ξένοι, αγοραστές οι Έλληνες στο ΧΑ για τρεις συνεχόμενους μήνες

Στα 101,1 εκατ. οι εκροές των ξένων, στο ίδιο ποσό οι εισροές των Ελλήνων από την αρχή του έτος με το ενδιαφέρον για τη στάση που θα κρατήσουν οι ξένοι θεσμικοί να στρέφεται στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
MARKET MAKER

Turbo η ΔΕΗ, ΟΤΕ χωρίς άγχος, ο χρησμός της MSCI και η αφύπνιση της Ξυλεμπορία

Την Τρίτη η MSCI δίνει τον τόνο για την ελληνική αγορά, την ώρα που οι εξελίξεις, με τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες, η αύξηση κεφαλαίου της Trastor και η Τράπεζα Κύπρου μπαίνουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

«Αναταράξεις» στο ΧΑ σήμερα με -1,11% αλλά με κέρδη +4,18% η εβδομάδα

Πτωτικό κλίμα επικράτησε σήμερα στο Χρηματιστήριο, λόγω ρευστοποιήσεων κερδών μετά από τετραήμερη άνοδο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.280,09 μονάδες με πτώση 1,11%, ενώ εβδομαδιαία ενισχύθηκε κατά 4,18%.