ΓΔ: 2259.88 -1.54% Τζίρος: 147.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:49:41
Χρηματιστήριο
Φωτο: ΑΠΕ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναμένεται συντήρηση δυνάμεων στα τρέχοντα επίπεδα

Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια βρίσκονται οι επενδυτές, με εκτίμηση ότι η τράπεζα θα τα διατηρήσει αμετάβλητα.

Αξιοθαύμαστες αντοχές συνεχίζει να εμφανίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο και στη χθεσινή συνεδρίαση, παρά το ότι κινήθηκε πτωτικά στο μεγαλύτερο μέρος της, κατόρθωσε να κλείσει με θετικό πρόσημο κατακτώντας συνεχώς νέα υψηλά επίπεδα. 

Παρά, όμως, το εντυπωσιακό του ράλι, καθώς είναι η αγορά με τις καλύτερες αποδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, το ΧΑ εξακολουθεί να θεωρείται μία αγορά με φθηνές αποτιμήσεις, ενώ όπως ανέφερε και σε χθεσινή έκθεσή της η Morgan Stanley ο δείκτη MSCI Greece είναι πολύ πιο φθηνός από άλλους αντίστοιχους, με την αμερικανική τράπεζα να σημειώνει ότι η υπεραπόδοση των ελληνικών μετοχών θα συνεχιστεί. 

Η αγορά, αν ιδωθεί σε καθαρά βραχυπρόθεσμο τεχνικό επίπεδο, βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα, αλλά έως τώρα... αρνείται να ακολουθήσει διορθωτική πορεία και αρκείται σε ενδοσυνεδριακές αποφορτίσεις. Παράλληλα, βρίσκει διαρκώς νέους πρωταγωνιστές και πετυχαίνει νέα ρεκόρ, καθώς η κερδισμένη ρευστότητα από επιμέρους ρευστοποιήσεις επανατοποθετείται και συντηρεί την ανοδική δυναμική.

Πτωτική πορεία αν και όχι επιθετική για τα προθεσμιακά συμβόλαια των ευρωπαϊκών αγορών, εν αναμονή της ανακοίνωσης της Fed για τα επιτόκια με τις αγορές να προεξοφλούν ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Πτώση 0,08% για τον DAX, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,15%, ενώ απώλειες 0,02% εμφανίζει ο CAC 40

Οριακές μεταβολές για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται μόλις 0,01%. Η αμερικανική αγορά συνέχισε χθες την καλή της πορεία, μετά τη νέα αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, με τις τεχνολογικές μετοχές να κλείνουν στο υψηλότερο επίπεδο 13 μηνών. Πιο αναλυτικά ο Dow Jones είχε κέρδη 0,43% στις 34.212,12 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,69% και έκλεισε στις 4.369,01 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq είχε άνοδο 0,83% στις 13.573,32 μονάδες.

«Εκτιμούμε ότι η αγορά θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται στα τρέχοντα επίπεδα, με ήπιο profit taking», σημειώνει στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Euroxx, ενώ η Eurobank Equities αναφέρει «τα ευρωπαϊκά futures δείχνουν ήπιες διακυμάνσεις στο άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό και τις προοπτικές για τα επιτόκια».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στο Χρηματιστήριο με τις τράπεζες να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις

Ο Γενικός Δείκτης διευρύνει τις απώλειες στο 1,45%, στις 2.262,14 μονάδες, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων. Ο δείκτης τραπεζών χάνει 2,49%, με Eurobank -3,20%, ΕΤΕ -2,84%, Alpha -2,15% και Πειραιώς -2,12%.
Χρηματιστηριακές αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Πωλητές οι ξένοι, αγοραστές οι Έλληνες στο ΧΑ για τρεις συνεχόμενους μήνες

Στα 101,1 εκατ. οι εκροές των ξένων, στο ίδιο ποσό οι εισροές των Ελλήνων από την αρχή του έτος με το ενδιαφέρον για τη στάση που θα κρατήσουν οι ξένοι θεσμικοί να στρέφεται στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
MARKET MAKER

Turbo η ΔΕΗ, ΟΤΕ χωρίς άγχος, ο χρησμός της MSCI και η αφύπνιση της Ξυλεμπορία

Την Τρίτη η MSCI δίνει τον τόνο για την ελληνική αγορά, την ώρα που οι εξελίξεις, με τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες, η αύξηση κεφαλαίου της Trastor και η Τράπεζα Κύπρου μπαίνουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

«Αναταράξεις» στο ΧΑ σήμερα με -1,11% αλλά με κέρδη +4,18% η εβδομάδα

Πτωτικό κλίμα επικράτησε σήμερα στο Χρηματιστήριο, λόγω ρευστοποιήσεων κερδών μετά από τετραήμερη άνοδο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.280,09 μονάδες με πτώση 1,11%, ενώ εβδομαδιαία ενισχύθηκε κατά 4,18%.