ΓΔ: 2161.79 0.87% Τζίρος: 110.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:17:43
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Προς τις 860 μονάδες διολισθαίνει ο Γενικός Δείκτης

Σε αρνητικό πρόσημο γύρισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος, λίγο μετά τις 14:00, βρίσκεται στις 862,26, μονάδες καταγράφοντας απώλειες -0,17%. Κακό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Απώλεσε τα -ασθενικά- κέρδη του ο Γενικός Δείκτης Τιμών, ο οποίος, λίγο μετά τις 14:00, διαμορφώνεται στις 862,26 μονάδες, σημειώνοντας μικρή πτώση 0,17%.

Ενδοσυνεδριακά έχει κινηθεί σε εύρος διακύμανσης 5,65 μονάδων. Κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 867,18 μονάδες (+0,39%) και κατώτερη στις 861,53 μονάδες (-0,26%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 27,52 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,01%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,73%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+0,67%) και των Κατασκευών (+0,50%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,71%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-0,58%).

Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 56 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.

Την ίδια ώρα, έντονα αρνητικό κλίμα κυριαρχεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ενδεικτικά, ο γερμανικός DAX καταγράφει μεγάλες απώλειες, υποχωρώντας κατά 1,51%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 1,10%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχών γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Θετικό κλίμα με το βλέμμα σε Fed και πτώση πετρελαίου

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αγορές ενόψει Fed, με ώθηση από την πτώση του πετρελαίου και την αισιοδοξία για την AI, ενώ οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι λόγω της σύγκρουσης στο Ιράν παραμένουν.