ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστήριο Αθηνών

Προς τις 890 μονάδες υποχώρησε ο Γενικός Δείκτης

Με απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 892,97 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,95%. Αυξήθηκαν οι πιέσεις τη τελευταία ώρα της συνεδρίασης.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 890 μονάδων. Στήριγμα στην αγορά έδωσε η μετοχή της ΔΕΗ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 892,97 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,95%, με τις απώλειες να αυξάνονται κατά τη τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 56,015 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 21.713.493 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,28%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΔΕΗ (+1,73%), της Aegean Airlines (+0,48%) και της Τέρνα Ενεργειακή (+0,27%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-2,67%), της Εθνικής (-2,44%), της Coca Cola HBC (-1,85%), της Alpha Bank (-1,57%) και της Πειραιώς (-1,57%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (+0,71%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,55%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-2,11%) και της Τεχνολογίας (-1,84%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 7.007.495 και 2.436.133 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΠΑΠ με 9,600 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 7,286 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 32 μετοχές, 77 πτωτικά και 32 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΓΕΚΕ +8,16% και Παϊρης +7,06%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Εκδόσεις Λιβάνη -18,75% και Lavipharm -7,98%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες απώλειες 0,49% αλλά ανοδική η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες 0,49% και στις 2.265,13 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τη Motor Oil, με το βλέμμα στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, αλλά και στην Aegean, την Aktor και τη Metlen.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νευρικότητα οι διεθνείς αγορές καθώς ο Τραμπ προκαλεί επιφυλακή

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ για την Γροιλανδία και οι απειλές προς Ιράν δοκιμάζουν τις αγορές, με ευρωπαικά χρηματιστήρια και ΧΑ να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Pantelakis: Το ράλι στο ΧΑ έχει συνέχεια το 2026, με έμφαση σε value picks

Η Pantelakis Securities εκτιμά ότι το ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει ακόμη «καύσιμα» για το 2026, παρά τα ισχυρά κέρδη του 2025. Βλέπει στήριξη από οικονομία και επανεκκίνηση κερδών και προκρίνει value επιλογές, Πειραιώς, Alpha, ΔΕΗ, Jumbo, Motor Oil και Theon.
MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Τα δίνουν όλα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και TITAN για είσοδο στο δείκτη των δεικτών

Πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία αναφέρουν πως έχει ξεκινήσει η περίοδος όπου η MSCI θα ξεκινήσει να κάνει ελέγχους. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και ΤΙΤΑΝ κινούνται οριακά πάνω από τα όρια ένταξης.
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Άλμα +2,16% με υψηλό τζίρο και blue chips στο επίκεντρο

Στις 2.276,28 μονάδες με τζίρο που ξεπέρασε τα 400 εκατ. ευρώ ο Γενικός Δείκτης. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση όλες οι μετοχές έκλεισαν με άνοδο. Από το τζίρο τα 93,3 εκατ. ευρώ έγιναν στην Πειραιώς και 74 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.