ΓΔ: 2162.49 0.90% Τζίρος: 108.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:12:43
Φωτο: Shutterstock

Σταθεροποιητικές τάσεις στο άνοιγμα του ΧΑ

O Γενικός Δείκτης στο άνοιγμα της συνεδρίασης διαμορφώνεται στις 901,81 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,03%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,67 εκατ. ευρώ.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 901,81 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,03%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,67 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,16%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+1,25%), της ΕΧΑΕ (+1,20%), της Motor Oil (+1,04%) και της ΑΔΜΗΕ(+0,92%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-1,36%), της Eurobank(-1,05%) και της Lamda Development (-0,69%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,57%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,75%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (-0,36%) και των Τροφίμων (-0,35%).

Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 21 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Δρομέας (+6,43%) και Mevaco (+4,12%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Συμμετοχών (-3,21%) και Μοτοδυναμική (-2,92%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχών γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Θετικό κλίμα με το βλέμμα σε Fed και πτώση πετρελαίου

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αγορές ενόψει Fed, με ώθηση από την πτώση του πετρελαίου και την αισιοδοξία για την AI, ενώ οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι λόγω της σύγκρουσης στο Ιράν παραμένουν.