ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Τάσεις σταθεροποίησης και μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μικρή πτώση, 0,27% στον Γενικό Δείκτη Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να δείχνει τάσεις σταθεροποίησης. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,12 εκατ. ευρώ.

Τάσεις σταθεροποίησης παρουσιάζει ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος, στις 13:30, διαμορφώνεται στις 895,82 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,27%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 893,66 μονάδες (-0,51%), ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,12 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,17%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (+2,73%), της Μυτιληναίος (+0,97%) και της Fourlis (+0,56%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Lamda Development (-1,57%), της Εθνικής (-1,49%) και της Jumbo (-1,17%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,55%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,67%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (-1,12%) και του Εμπορίου (-1,05%). Πτώση 0,69% για τον τραπεζικό δείκτη.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Εθνική με 1.533.077 και 1.101.810 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 3,997 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 3,430 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 46 μετοχές, 52 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Παϊρης (+9,43%) και Βιοκαρπέτ (+7,57%).

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βαρβαρέσος (-20,00%) και Lavipharm (-20,00%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες απώλειες 0,49% αλλά ανοδική η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες 0,49% και στις 2.265,13 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τη Motor Oil, με το βλέμμα στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, αλλά και στην Aegean, την Aktor και τη Metlen.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νευρικότητα οι διεθνείς αγορές καθώς ο Τραμπ προκαλεί επιφυλακή

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ για την Γροιλανδία και οι απειλές προς Ιράν δοκιμάζουν τις αγορές, με ευρωπαικά χρηματιστήρια και ΧΑ να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Pantelakis: Το ράλι στο ΧΑ έχει συνέχεια το 2026, με έμφαση σε value picks

Η Pantelakis Securities εκτιμά ότι το ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει ακόμη «καύσιμα» για το 2026, παρά τα ισχυρά κέρδη του 2025. Βλέπει στήριξη από οικονομία και επανεκκίνηση κερδών και προκρίνει value επιλογές, Πειραιώς, Alpha, ΔΕΗ, Jumbo, Motor Oil και Theon.
MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Τα δίνουν όλα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και TITAN για είσοδο στο δείκτη των δεικτών

Πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία αναφέρουν πως έχει ξεκινήσει η περίοδος όπου η MSCI θα ξεκινήσει να κάνει ελέγχους. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και ΤΙΤΑΝ κινούνται οριακά πάνω από τα όρια ένταξης.
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Άλμα +2,16% με υψηλό τζίρο και blue chips στο επίκεντρο

Στις 2.276,28 μονάδες με τζίρο που ξεπέρασε τα 400 εκατ. ευρώ ο Γενικός Δείκτης. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση όλες οι μετοχές έκλεισαν με άνοδο. Από το τζίρο τα 93,3 εκατ. ευρώ έγιναν στην Πειραιώς και 74 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.