ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Οριακή διακύμανση για το Χρηματιστήριο σε πλήρη ευθυγράμμιση με Ευρώπη

Θετική πορεία για τη μετοχή της Eurobank με κέρδη που φθάνουν στο 0,92%, ενώ άνω του 1% κινούνται οι μετοχές των Quest Συμμετοχών και ElvalHalcor.

Σε κλίμα ταυτόσημο με αυτό που επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να «βλέπει» με αξιώσεις το επίπεδο των 910 μονάδων. 

Στις 11:27 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,06% στις 908,58 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται στα 7,58 εκατ., βοηθούμενη και από πακέτο του ΟΤΕ η αξία του οποίου ξεπερνά τα 1,2 εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,03% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ακολουθεί καλύτερη πορεία και να ενισχύεται 0,47%. 

Στο +0,26% ο τραπεζικός δείκτης, με τη Eurobank να έχει άνοδο 0,92%, την Alpha Bank να υποχωρεί 0,33%, την Εθνική Τράπεζα να παραμένει αμετάβλητη, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς κινείται 0,38% υψηλότερα. 

Μοιρασμένα τα πρόσημα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση όπου ξεχωρίζουν με άνοδο που ξεπερνά το 1% οι τίτλοι των Quest Συμμετοχών και ElvalHalcor, ενώ πτώση άνω του 0,5% σημειώνουν οι  μετοχές των ΔΕΗ και ΟΤΕ

Η ελληνική αγορά συμπλήρωσε χθες οκτώ διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, βελτιώνοντας σημαντικά την τεχνική της εικόνα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fast Finance ΑΕΠΕΥ κ. Ηλία Ζαχαράκη να εκτιμά ότι η αγορά «δεν κοιτάει καθόλου την πανδημία και την εξέλιξή της ποντάροντας, πιθανότατα, ότι είναι και ο τελευταίος κύκλος, πριν την εξασθένισή της. Άλλωστε τα κεφάλαια που θα πέσουν στις Οικονομίες και ειδικά στην Ελληνική θα είναι, από το 2022 και για τα επόμενα χρόνια, σημαντικά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
MARKET MAKER

Τα ομόλογα έριξαν τις μετοχές, τα κέρδη της Motor Oil και υψηλά για Εβροφάρμα

Κάποιες κινήσεις σε συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές στο τέλος περιόρισαν τις απώλειες. Σορτάρει η Qube ξανά τη Bally’s Intralot, διατηρεί την καλή της πορεία η Allwyn και εξαγορά στο Μαρόκο από την Πλαστικά Κρήτης.
Κτίριο Χρηματιστηρίου Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει πτωτικά ο Γενικός Δείκτης, στις 2.617,49 μονάδες

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά. Με ήπια πτώση κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της νέας ανόδου των τιμών του πετρελαίου και της εκτίναξης των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων