ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Θετική πορεία για ευρωπαϊκές αγορές και futures της Wall Street

Αγώνα για να διατηρήσουν το «ράλι» της Δευτέρας κάνουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα απογοητευτική νέα που ανακοινώθηκαν για την οικονομία της Ιαπωνίας.

Άνοδο καταγράφουν σήμερα Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών αλλά και τις εξελίξεις αναφορικά με το πακέτο στήριξης των 1,9 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ.

Στη Γερμανία, ο DAX διαπραγματεύεται κατά 0,1% υψηλότερα, ο CAC 40 στη Γαλλία αυξήθηκε 0,1%, ενώ ο FTSE στο Ηνωμένο Βασίλειο «σκαρφάλωσε» κατά 0,2%, ενώ κέρδη 0,47% εμφανίζει ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών παλεύουν σε μεγάλο βαθμό σήμερα να συνεχίσουν το «ράλι» της Δευτέρας, ύστερα από τα απογοητευτικά νέα για την οικονομία της Ιαπωνίας, καθώς η τελευταία επεκτάθηκε με βραδύτερο ρυθμό από αυτόν που προβλεπόταν αρχικά για τους μήνες Οκτώβριο-Δεκέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 2,8% το τρίμηνο, έναντι εκτίμησης για ρυθμό ανάπτυξης στο 3%. 

Στον τομέα των επιχειρήσεων, η μετοχή της Continental υποχώρησε πάνω από 6%, με τη γερμανική κατασκευαστική εταιρεια που ειδικεύεται στα ελαστικά να προβλέπει χαμηλότερο περιθώριο κέρδους από το αναμενόμενο για την επόμενη οικονομική χρονιά. Οι προβλέψεις αυτές βασίζονται εν μέρει στην παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, η οποία αύξησε τις τιμές σε πολλά από τα προϊόντα της.

Η μετοχή της Vivendi έπεσε 0,5%, μετά την ανακοίνωση του γαλλικού κολοσσού των ΜΜΕ για απώλειες ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Οι απώλειες προέκυψαν, αφότου ορισμένοι επενδυτές ισχυρίστηκαν ότι η εταιρεία ανακοίνωνε ψευδή στοιχεία κατά τη διάρκεια μιας συμφωνίας συγχώνευσης, πριν από δύο δεκαετίες. Η μετοχή της Vodafone αυξήθηκε με παρόμοιο ρυθμό, αφού έθεσε το εύρος τιμών για τη δική της, Vintage Towers, η οποία αναμένεται να ξεκινήσεις τις συναλλαγες της στη Φρανκφούρτη την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, μικρή αύξηση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, συνεχίζοντας έτσι τη χθεσινή τους πορεία κερδών, με τους εμπόρους να στρέφουν τώρα την προσοχή τους στην κυκλοφορία αποθεμάτων αμερικανικού αργού πετρελαίου από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.

Την ίδια στιγμή, φόβοι υπάρχουν σχετικά με τη διανομή των αποθεμάτων στη Σαουδική Αραβία, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα στον κόσμο, μετά από την επίθεση με drone και πυραύλους σε ορισμένες από τις εγκαταστάσεις των δυνάμεων της Υεμένης. Μετά τη συγκεκριμένη επίθεση, ο μπρεντ ανέβηκε πάνω από 70 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, ο αντίκτυπος τελικά περιορίστηκε και οι τιμές έκλεισαν την ημέρα χαμηλότερα.

Τα αμερικανικό αργό εμφανίζει κέρδη 0,7% στα 65.50 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ αυξήθηκε 0,8% στα 68,78 δολάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Oριακή άνοδος με φόντο τη νέα ένταση στη Μέση Ανατολή λόγω Ιράν

Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν σχεδόν αμετάβλητες, με τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και το τελεσίγραφο Τραμπ προς το Ιράν να κρατούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές ξανά.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αγορές σε επιφυλακή εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ

Οι αγορές κινούνται με επιφυλακτικότητα ενόψει της λήξης του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν. To πετρέλαιο παραμένει πάνω από τα 110 δολάρια καθώς κυριαρχούν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό της αγοράς.
Άγαλμα Ελευθερίας, Wall Street
ΔΙΕΘΝΗ

Υποχωρούν Γουόλ Στριτ και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το διάγγελμα Τραμπ

Σε μεγάλη πτώση βρέθηκαν σήμερα τα διεθνή χρηματιστήρια, με τη Wall Street και τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν σημαντικές απώλειες, μετά τις νέες κινήσεις του Τραμπ για το Ιράν και ενόψει του καθολικού Πάσχα.